Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze 5 najaarstrends komen rechtstreeks van de schoolbanken

Deze 5 najaarstrends komen rechtstreeks van de schoolbanken

Deze 5 najaarstrends komen rechtstreeks van de schoolbanken

Op 1 september is het nieuwe schooljaar van start gegaan en dat betekent dat ook de typische klasoutfits de Nederlandse schoolpleinen weer overheersen. Denk aan plooirokjes, witte blouses en hippe rugzakken. Liefhebbers van deze trends die niet meer op school zitten, kunnen vanaf nu terug op beide oren slapen want dit najaar lijkt iedereen net uit het klaslokaal te komen gewandeld.

1. Kraagjes

En dan bedoelen we niet enkel de kragen die al aan je blouse vastzitten, maar ook de individuele kraagjes. Je draagt ze boven elke blouse of sweater en geeft hierdoor een extra boost aan je outfit. Kies voor gekke kleuren of patroontjes en combineer ze eventueel met een statementketting.

kraagjes

Copyright: Instagram: IDIOT DU VILLAGE

2. Plooirok

Een plooirok wordt als snel geassocieerd met een kostschool-look of een schooluniform, maar je kan er zeker ook een modernere versie van vinden. Laat de zwarte versie even achterwege en ga voor een zilver of gestreept exemplaar.

plooirok foto

Copyright: Stradivarius

3. Overgooier

De salopette deed eerder ook al zijn terugkeer en dan voornamelijk in jeans. Kies echter dit seizoen voor een ribfluwelen exemplaar en laat de jeansversie achterwege. Draag de overgooier over een coltrui of strikblouse voor een ultieme schooloutfit.

overgooier foto

Copyright: Topshop via Zalando

4. Leren rugzak

Vroeger koos je steevast voor een rugzak van je favoriete Disney-figuur, maar er zijn ook hippe rugzakken voor volwassenen. Een leren rugzak is momenteel hot en trending, waarbij je stijl en comfort gemakkelijk combineert.

rugzakken

Copyright: New Look

5. Strikblouse

Een blouse kan al snel lijken op een saai schooluniform, daarom kies je beter voor een exemplaar met strik. Het geeft een speelsere look aan je outfit en oogt toch nog professioneel. Wie geen strikblouse in huis heeft, kan er ook zelf eentje maken door simpelweg een sjaaltje rond de hals te knopen.

strikblouse

Copyright: Mango

Lees ook: