Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 5 modetrucjes om je benen langer te doen lijken

5 modetrucjes om je benen langer te doen lijken

Vrouwen hebben minstens één ding met elkaar gemeen: ze dromen allemaal van lange benen. Helaas bestaan er geen magische groeimiddeltjes, maar deze modetrucjes geven wel de illusie van ellenlange benen.

Stijlicoon Olivia Palermo is ons ‘slachtoffer van dienst’ om deze trucjes uit te beelden.

1. Over-de-knie-laarzen
Aansluitende laarzen die tot boven je knie reiken, doen je benen langer en slanker lijken. Zorg er wel voor dat de ruimte tussen de onderste zoom van je bovenkleding en de bovenkant van je laarzen minimaal is. Je zou dus het best een jas kunnen dragen die tot het midden van je dijen reikt, in combinatie met over-de-knie-laarzen.

1578624

1578628

2. Rok met split
Draag een rok met een hoge split en je benen lijken instant langer. Da’s trouwens het grote verschil met een klassieke midirok: die hakt als het ware een deel van je benen af. Met een split creëer je een lange, ononderbroken lijn langs jouw figuur.

1578630

3. Flared jeans
Een flared jeans tot net boven de grond is de meest flatterende keuze. De opening onder aan je broekspijp geeft de illusie dat je benen eindeloos doorgaan. Dat effect wordt nog eens versterkt als je er een schoen met een chunky hak onder draagt.

1578632

4. Nudekleurige hakken
Kies voor nudekleurige schoenen met een hak om je benen optisch te verlengen. Idealiter combineer je ze met een rok tot boven de knie of een rok met een split.

1578634

5. Verticale strepen op je broek
Het is geen geheim dat verticale strepen wonderen doen voor je figuur. Als je specifiek wil focussen op je benen ga je op zoek naar een broek met een verticale streep van boven tot onder.

1578636

1578638

Lees ook