Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 5 dingen die je nooit met je haar moet doen voor het slapengaan

5 dingen die je nooit met je haar moet doen voor het slapengaan

5 dingen die je nooit met je haar moet doen voor het slapengaan

De zoektocht naar het perfecte kapsel lijkt nooit te stoppen. We slaan massaal allerlei producten in, borstelen en vertroetelen onze manen iedere dag alsof het een topsport is. Maar wist je dat je een aantal dingen beter kunt laten?

En dan voornamelijk net voordat je het bed in stapt om lekker te gaan slapen. Want hoe goed je die lokken ook verzorgt, sommige dingen zijn een echte don’t!

Oude kussenslopen blijven gebruiken

Net zoals dat je af en toe nieuw beddengoed inslaat, verdient ook jouw kussen een nieuw omhulsel. Want door al dat draaien in je slaap wordt het materiaal van je kussen steeds stugger. En dit kan tot klitten en andere beschadigingen van je haar leiden! Een goede investering is een zijden kussensloop. Daar breekt je haar niet van af.

Slapen met nat haar

We weten hoe heerlijk het is om na het douchen gelijk je bed in te duiken. Maar wanneer je ook je haren hebt gewassen, kun je écht beter even wachten tot je lokken helemaal droog zijn. Nat haar is namelijk extra kwetsbaar, waardoor het sneller afbreekt.

Overmatig borstelen

Ook dit doet je haar geen goed. Twee tot drie keer per dag borstelen is meer dan genoeg. In de ochtend en voor je gaat slapen volstaat. Gebruik jij je borstel evenveel als je telefoon? Dan is het tijd voor verandering! Want door overmatig borstelen breekt je haar sneller af, en dat is toch zonde van al die dure haarmaskers, niet?

Haarelastiekjes met metaal

Wij wisten lange tijd ook niet beter, maar ze bestaan dus wél: elastiekjes zonder dat ellendige stukje metaal erin! En dat is goed nieuws. Slaap jij met een knot, gemaakt van een elastiekje mét metaal? Stop daar dan gelijk mee, want dit metalen tussenstukje kan tijdens je gedraai voor klitten, haarbeschadiging en uitval zorgen. Sla dus gelijk een flinke lading haarvriendelijke elastiekjes in. Ligt nog lekkerder ook!

Lees ook:
5 dingen je moet eten voor glanzend haar

Slapen in droge lucht

Droge lucht is niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je haar. Je zou het niet zo snel verwachten, maar misschien is die droge lucht zelfs wel de oorzaak van jouw droge en stugge lokken! Zorg dat je je kamer regelmatig lucht en zet een raampje open als je gaat slapen. Sweet dreams!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages