Oogje op een schoolpleinvader #2: ‘In het fietsenhok kuste hij me vol op mijn mond’ Beeld Getty Images
Oogje op een schoolpleinvader #2: ‘In het fietsenhok kuste hij me vol op mijn mond’Beeld Getty Images

Oogje op een schoolpleinvader #2: ‘In het fietsenhok kuste hij me vol op mijn mond’

Hoera, ze gaan weer naar school! Dat dé plek waar het wemelt van de leuke mannen niet de kroeg is maar het schoolplein, daar weten deze vrouwen alles van.

Esther (33): 'Ik zag nog net hoe zijn hand onder haar rok verdween'

“Wie Roy ziet, ziet meteen avontuur: hij heeft een bruine kop, verschoten haar van de zon en altijd zijn skateboard in de buurt. Roy is duidelijk een man die niet wil opgroeien. Ik vond hem woest aantrekkelijk, en zodra de mogelijkheid zich voordeed, maakte ik op het schoolplein een praatje met hem. Onze kinderen zaten bij elkaar in de klas, dus aan gespreksstof geen gebrek.

Op een middag liep ik langs zijn auto, in een stil straatje om de hoek van de school. Het regende pijpenstelen en het duurde nog een halfuur voordat de kinderen naar buiten zouden komen. Roy zat achter het stuur en hield het portier voor me open. Of ik even wilde schuilen? De auto zag er warm en aanlokkelijk uit. Ik stapte in en rookte een sigaret terwijl we naar de radio luisterden. Wie het eerst begon met zoenen, dat weet ik niet meer. We belandden op de achterbank en in no time waren de autoramen beslagen. Dit was het spannendste wat ik in tijden had gedaan. Na die ene keer zochten Roy en ik elkaar geregeld op. We hadden seks in zijn auto en zelfs een keer op de school-wc.

Ik werd verliefd, maar wist dat ik deze man nooit voor mezelf zou hebben. Ik kreeg gelijk toen ik op een ochtend naar zijn auto liep en hem betrapte met een andere moeder van school. Ze lag op zijn achterbank – net als ik ooit – en ik zag nog net hoe zijn hand onder haar rok verdween. Ik werd woest en sloeg met mijn handen hard tegen het raam. Later bleek dat ik een van de velen was die Roy in zijn val had gelokt. Vrouwen cirkelen als gieren om hem heen, en niet voor niets. Gek genoeg kan ik niet eens boos op hem zijn. Ik had gewoon beter naar mijn intuïtie moeten luisteren.”

Emma (42): ‘Ik probeerde zijn aandacht te trekken door heel hard te lachen’

“Toen Camiel een maand geleden op het schoolplein op me af kwam lopen, stond de tijd even stil. Het leek alsof alles in slow motion bewoog. Camiel is groot, heeft half-lang haar, een sexy stoppelbaardje en een lach alsof de zon doorbreekt. De eerste keer dat ik hem zag, was ik op slag verliefd.

Meteen was hij hét gespreksonderwerp van mij en mijn vriendin Simone. Zij is heel gelukkig getrouwd en ik ben vrijgezel, maar sinds mijn scheiding heb ik geen date meer gehad; na een gestrand huwelijk van twaalf jaar ren ik het liefst hard weg. Simone en ik speculeerden of Camiel een vriendin had; er was geen vrouw die zijn zoons van school haalde en de kans dat ie gay was, zat er ook nog in.

De middagen dat ik Camiel op het schoolplein met de kinderen bezig zag, waren een feestje. Hij voetbalde met ze, was heel grappig en zorgzaam. Soms probeerde ik zijn aandacht te trekken door heel hard te lachen, maar hij keek nooit mijn kant op. Op een dag liep hij wél op me af, het was duidelijk dat hij iets wilde vragen. Ik stond als aan de grond genageld. ‘Hoi, ik ben Camiel,’ zei hij lachend. Ik stotterde iets terug en schudde lafjes zijn hand.

Nu komt het, dacht ik. ‘Jij bent toch een vriendin van Simone?’ vroeg hij. Ik stamelde ja en probeerde niet al te ongemakkelijk te lachen. ‘Dit is tamelijk gênant, maar dan weet jij vast of ze een vriend heeft.’ Camiel bloosde en krabde in zijn nek. Ik voelde de teleurstelling als een bowlingbal in mijn buik. Er viel een ongemakkelijke stilte. ‘Simone is getrouwd met Berend. Ze zijn al jaren helemaal happy,’ zei ik blozend en schaapachtig grinnikend.

Ondertussen probeerde ik nog iets te verzinnen om het ijs te breken, maar mijn hoofd zat op slot. Camiel droop af.Een week lang heb ik mezelf voor mijn kop geslagen. Telkens als Camiel in de buurt was, gedroeg ik me als een domme puber en kon ik blijkbaar niet eens iets zinnigs uitbrengen.

Maar een wonder geschiedde. Vorige maand kwam mijn zoon Thijs bij een van zijn kinderen in de klas. Nu heb ik een aanleiding voor een gesprek. We groeten elkaar telkens op het schoolplein en keuvelen wat. Simones naam is nooit meer gevallen. Op haar aandringen heb ik Camiel gevraagd of Thijs eens mee mag voetballen. Onlangs vroeg Camiel mijn nummer ‘om afspraken te maken voor een voetbalteam’. Terwijl ik mijn natgeregende haar probeerde glad te strijken, zette hij mijn nummer in zijn telefoon. Binnenkort hebben we samen ons eerste teamoverleg, met koffie. Ik ga nu al kapot van de zenuwen.”

Lees ook Deze vrouwen hebben een oogje op schoolpleinvaders: ‘Hij heeft zijn seksleven terug en ik heb een minnaar’

Eslem (30): ‘In het fietsenhok kuste hij me vol op mijn mond’

“Op mijn negentiende trouwde ik met een Turkse jongen. Hij kwam uit een goed nest en mijn ouders liepen weg met hem. We waren zo groen als gras, van liefde of seks wisten we niets. Daarbij was ik niet verliefd en had ik geen idee hoe een relatie werkte. Na zeven jaar, toen bleek dat ik geen kinderen kon krijgen, ging het mis. Ik raakte in een depressie.

Na onze scheiding verhuisde ik naar een andere stad om daar opnieuw te beginnen. Alles uit mijn oude leven benauwde me, ik wilde er niets meer mee te maken hebben. Ik werd oppasmoeder om geld te verdienen en zo toch nog kinderen om me heen te hebben. Drie middagen in de week haalde ik de kleintjes van mijn buurvrouw van school.

En daar ontmoette ik Ronald. Hij stond naast me op het schoolplein en lachte toen twee hoogblonde kinderen op mij afrenden. Zonder gêne vroeg hij hoe dat zat. Ik vond het maar een brutale vraag. ‘Ik ben de Turkse oppasmoeder,’ verklaarde ik en beende weg. Sindsdien kwam Ronald telkens naar me toe voor een praatje. Grappend noemde hij mij Tante To.

Na een tijdje werden onze gesprekken openhartiger. Ronald was nieuwsgierig en lief en maakte me aan het lachen. Zijn vriendin bleek aan kanker te zijn overleden, ik was voor hem een luisterend oor. Op een middag stond ik met mijn fietsslot te klungelen. Ronald kwam helpen en pakte plotseling mijn hand. Voordat ik mijn hand terug kon trekken, kuste hij me in het fietsenhok vol op mijn mond. Mijn hart klopte in mijn keel, maar ik hield hem niet tegen. Blozend fietste ik met de kinderen naar huis. Een maand later hadden we een officiële date. Voor het eerst in mijn leven ben ik tot over mijn oren verliefd en dat voelt geweldig.”

Dit verhaal komt uit Flair 40-2022. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Cathelijne Beijn | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden