Flair campagne Beeld Flair
Flair campagneBeeld Flair

Max: ‘Onzekerheid houdt je alleen maar tegen’

Max (25) is model en ze heeft een relatie met Brice (32). Samen hebben ze een zoon van 9 maanden, Tommy. “Jong moeder worden zat wel in mijn planning, maar zó jong niet echt.”

“Brice en ik waren drie jaar samen toen bleek dat ik zwanger was en we hebben er echt wel even een paar weken over gesproken samen: ‘Hoe gaan we dit doen?’ We hadden net een huis gekocht, maar wilden ook nog volop reizen. Inmiddels zien we dat dat nog steeds kan, ook met een kind.

Ik ontmoette Brice in Kaapstad, waar we allebei voor modellenwerk waren. Weer in Nederland is hij meteen bij mij ingetrokken, dat ging verrassend goed. Hij wist van mijn kinderwens, die had hij ook. Vier tot zes jaar wachten leek ons prima, maar soms loopt het anders.

Zwanger zijn vond ik een heel bijzondere ervaring. Het maakte me ergens ook wel onzeker. Jarenlang moest ik vooral zo dun mogelijk zijn en nu hield ik vocht vast en kreeg ik een buik. Pas toen ik Tommy voelde schoppen, kwam bij mij het besef dat er echt een mensje in mijn groeide.

Ik zag niet op tegen de bevalling, ik heb het op me af laten komen. Dat is iets wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb: de controle loslaten brengt je zo veel meer. Daarnaast vind ik het belangrijk mijn grenzen goed aan te geven.

Sinds we Tommy hebben, is onze relatie veel sterker geworden. Qua opvoeding zitten we meestal op één lijn. Waar ik van nature meer de zorgtaken op me neem, is Brice meer van het spelen. Dat proberen we nu een beetje van elkaar over te nemen. Ik vind het belangrijk in een relatie even veel waard te zijn, ook als voorbeeld naar Tommy toe.

Met een baby is je hele dag gevuld. Natuurlijk verandert dat je seksleven. Ik heb meer energie dan voordat ik moeder werd. Toen kon ik heel lang uitslapen, nu ben ik om zeven uur klaarwakker. Maar tijd voor elkaar moeten we echt maken. Als we intimiteit missen, trekken we allebei al snel aan de bel. Het is superfijn dat dit kan.

Over tien jaar zie ik mezelf met mijn gezin, met misschien nog wel een tweede kindje, op een zonnige plek. Naast het modellenwerk hoop ik dan met Brice een praktijk voor life coaching te runnen, Brice is daar al mee bezig. Ik wil me dan richten op jonge mensen en hen helpen met het aangeven van grenzen en omgaan met onzekerheden.

Onzekerheid houdt je alleen maar tegen in het leven. Sinds ik moeder ben, heb ik er nauwelijks nog last van. Striae bijvoorbeeld, daar moest ik niet aan denken. Nu ik die heb, zie ik er de schoonheid van in. Het is niet belangrijk. Tommy is pas belangrijk!”

Flair is vernieuwd

Je ziet het goed, Flair heeft een funky fresh nieuw jasje gekregen. Een vernieuwde look die nét even wat beter bij ons past. Out with the old, in with the new, maar wel met de content en verhalen die je van ons gewend bent.

RedactieFlair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden