copyright Beeld
copyright

Mariëlle (26): ‘Inmiddels voel ik me zo met de maan verbonden dat ik een volgende fase vaak voel aankomen’

Mariëlle (26) is healer en bewustzijnscoach (thegreenguide.nl). Ze is single.

“Zeven jaar geleden startte ik een beautyblog. In diezelfde periode volgde ik een studie bank-en verzekeringswezen. Geïnspireerd door het programma Een dubbeltje op zijn kant leek het me mooi om met mensen met schulden te werken. Zover is het echter nooit gekomen. Het bloggen bleek me zo goed te liggen dat ik het ben blijven doen. Ik richtte me niet enkel meer op beauty, maar ook steeds meer op bewuster leven. Dier-proeven voor make-up en bepaalde ingrediënten in schoonheidsproducten voelden bijvoorbeeld niet langer goed. Het stond vaak zo ver van de natuur af. Van het een kwam het ander.

In 2018 kreeg ik een depressie. In die tijd ben ik me meer gaan focussen op mijn persoonlijke ontwikkeling en ben ik me meer in de maan gaan verdiepen – ik kwam ermee in aanraking door andere vrouwen die er op Instagram over spraken. Vervolgens kocht ik het boek Leven met de maan.

'Aan het begin van het jaar zet ik alle standen van de maan in m'n agenda'

Het leek wel alsof alle puzzelstukjes op hun plaats vielen. Ik ben nog meer boeken gaan lezen en heb talloze YouTubefilmpjes bekeken. De maancyclus werd voor mij een handvat, een tool. Het is voor mij een heel mooie verbinding met de natuur. Onze samenleving is heel rationeel. We baseren ons voornamelijk op feiten en wetenschap, maar die waren er vroeger niet. Toen hadden mensen alleen hun intuïtie. Zo hielden ze bij het verbouwen van eten rekening met de maanstanden.

Lees ook: 'Maanvrouw' Ilona: ‘Zelfs mijn nuchterste vriendinnen geven toe dat wat ik zeg elke keer waar is’

Als je er iets aan hebt om met de maancyclus te leven, waarom zou je het dan níét doen? Je hoort mensen vaak zeggen dat ze op de automatische piloot leven en maar doordenderen. Door me bewust te zijn van de maanfases kan ik beter reflecteren en raak ik dat automatische-piloot-gevoel kwijt. Het maakt me bewuster. Niet iedereen in mijn omgeving heeft er iets mee. Die mensen beginnen er over het algemeen ook niet met mij over. Niet iedereen is ook gevoelig voor de maan, denk ik. Bij mij verschilt dat per keer. De ene keer slaap ik met vollemaan heel onrustig, de andere keer slaap ik heerlijk.

Ik richt me voornamelijk op de volle- en nieuwemaan. Vollemaan schijnt licht op emoties. Hierdoor kan ik in deze periode mooi stilstaan bij wat er nou speelt, bij wat me dwarszit. Het is ook een fijne tijd om te schrijven bijvoorbeeld. Met nieuwemaan kijk ik altijd naar wat ik wil bereiken of doen. Het zijn allebei leuke fases, maar als ik moet kiezen, kies ik voor vollemaan. Ik leer ervan om even te bedenken waarom ik iets op een bepaalde manier heb gedaan. Door de maan heb ik leren reflecteren: terugkijken is niet zo slecht als we denken. Stilstaan is niet altijd achteruitgang. Aan het begin van het jaar zet ik alle maanstanden in mijn agenda. Inmiddels voel ik me zo met de maan verbonden dat ik een volgende fase vaak voel aankomen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Flair

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden