Serious sisters sitting on bed Beeld Getty Images/Tetra images RF
Serious sisters sitting on bedBeeld Getty Images/Tetra images RF

Elsbeth (22): 'Mijn opstandige zus bleek slachtoffer van iets ernstigs te zijn'

Elsbeth (22): "Mijn hele jeugd keek ik erg op tegen mijn grote zus Bianca. Ze was voor mij het stoerste, knapste, slimste en grappigste meisje ter wereld en leerde me alles. Toen ze ging puberen, werd het thuis een stuk minder gezellig."

"Bianca hield van make-up en jongens. En mijn ouders waren niet tegen haar opgewassen. Ze was brutaal en deed waar ze zin in had. Toen ze begon te spijbelen en soms nachten wegbleef, werd de situatie onhoudbaar."

Blowen en op straat hangen

"Mijn tante bood aan om Bianca een tijdje in huis te nemen. In het weekend mocht ik ook komen logeren. Maar Bianca werd onbereikbaar. Ze blowde veel en hing alleen nog maar op straat. Als ik op bezoek was, gaf ze me geen aandacht. Mijn tante vond het beter als we even geen contact hadden.

Bianca had tijd voor zichzelf nodig en moest zich concentreren op school, zei ze. Een ‘tijdje’ werd bijna twee jaar. Op een middag na school zat iedereen aan de keukentafel: mijn ouders, mijn tante, Bianca en een politieagent. Ik keek bezorgd naar het betraande gezicht van mijn zus."

Lees ook Liselore (29) heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis: ‘Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik beter ben dan anderen’

Slachtoffer van loverboy

"Ze pakte mijn hand en zei dat ze weer thuis kwam wonen. Ik kon mijn geluk niet op. De agent zei dat we een moeilijke tijd tegemoet gingen en dat we om de dag een therapeut over de vloer zouden krijgen. Bianca bleek in de tijd bij mijn tante slachtoffer te zijn geworden van een loverboy. Ze ontdekte het toen ze ’s nachts Bianca’s telefoon doorspitte.

Ze las berichten met dreigementen van haar vriendje en zag afspraakjes met jongens voor geld. Met hulp van de politie werd de jongen opgepakt en woonde Bianca twee maanden in een opvanghuis. Al die tijd was alles voor mij verborgen gehouden. Ik was verdrietig, maar kon niet boos zijn. We zouden het met z’n allen opnieuw gaan proberen. Inmiddels gaat het goed, maar het is hard werken."

Meer van dit soort verhalen lees je in Flair 42-2022. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Catharijne Beijn | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images/Tetra images RF

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden