Deze vrouwen hebben een oogje op schoolpleinvaders: ‘Hij heeft zijn seksleven terug en ik heb een minnaar’ Beeld Getty Images
Deze vrouwen hebben een oogje op schoolpleinvaders: ‘Hij heeft zijn seksleven terug en ik heb een minnaar’Beeld Getty Images

Deze vrouwen hebben een oogje op schoolpleinvaders: ‘Hij heeft zijn seksleven terug en ik heb een minnaar’

Hoera, ze gaan weer naar school! Dat dé plek waar het wemelt van de leuke mannen niet de kroeg is maar het schoolplein, daar weten deze vrouwen alles van.

Diana (44): 'Zolang niemand iets weet, doe ik niemand pijn’

“Tijdens de opvoeding van onze drie zoons zijn Robin en ik elkaar volledig kwijtgeraakt. Toen we erachter kwamen, was onze relatie niet meer te redden en twee jaar geleden hebben we een punt gezet achter ons huwelijk. Voor ons gezin was het een goed besluit; er kwam weer lucht in ons leven en iedereen werd er vrolijker van.

Ik ging naar de sportschool, viel zes kilo af en durfde weer rokjes en hakken te dragen. Dat doe ik nog steeds. Ik heb me in geen tijden zo zelfverzekerd gevoeld. Mannen zien dat, óók de vaders op het schoolplein.

Inmiddels heb ik twee keer het bed gedeeld met een schoolpleinvader. Dat ze allebei getrouwd zijn, maakt mij niets uit. Ik ben niet uit op een relatie en ik ben discreet. Laat de moeders maar roddelen, ik weet dat ze dat doen. Maar ik hou van het avontuur. En zolang niemand iets weet, doe ik niemand pijn.”

Klaartje (28): ‘Hij heeft zijn seksleven terug en ik heb een vaste minnaar’

“Lange relaties zijn niet aan mij besteed; ik ben een bewust alleenstaande moeder. Eens per maand, in het weekend dat mijn dochter Mia bij haar opa en oma is, heb ik een date. Die afspraakjes regel ik meestal via Tinder. Veel van mijn vriendinnen hebben rot-ervaringen met die dating-app, maar ik heb vaak de leukste afspraakjes. Ik ben niet altijd uit op seks. Soms zoek ik een man om gezellig een avondje mee naar een concert of uit eten te gaan, meer niet.

Mia zit in groep vier en heeft steeds meer vriendinnetjes op school. Ze zit op een gymclubje en speelt vaak bij haar klasgenoot Tess, de dochter van Amber en Sjoerd. Tussen ons volwassenen klikte het meteen. De eerste middag zaten we al snel aan de wijn en bleef ik eten, om vervolgens pas in de late uurtjes naar huis te gaan. Omdat Tess en Mia graag bij elkaar spelen, kwam ik steeds vaker bij hen over de vloer.

Op een avond opende ik na lange tijd weer eens mijn Tinder-app. Na een kwartier mannen kijken zat ik plotseling rechtop in bed: dat waren de ogen van Sjoerd, die in de lens keken. Door zijn kenmerkende grijze lok was er geen twijfel mogelijk dat hij het was. Ik schrok en schoot in de lach. Ik twijfelde even of ik wel naar rechts moest swipen om aan te geven dat ik interesse had, maar deed het toch. Want ja, ik had heus wel gemerkt hoe hij naar me had gekeken. Niet gewoon, maar met nieuwsgierigheid. Een paar keer voelde ik zijn arm om mijn middel als we in de keuken stonden te koken voor onze kinderen. Zijn interesse begon me op te vallen.

Twee dagen later hadden Sjoerd en ik een Tinder-match. Een kort moment had ik spijt, want hoe nu verder? Amber was ondertussen een vriendin geworden en wist misschien nog niets van Sjoerds dating-avonturen. Ondertussen was ik anders naar hem gaan kijken, op een manier die misschien niet gepast was binnen een vriendschap. Maar toen we elkaar op het schoolplein zagen, wond Sjoerd er geen doekjes om. We maakten – heel zakelijk – een afspraak voor de volgende dag, als de meiden op school zaten en Amber aan het werk was. Hij belde aan en vijf minuten later lagen we in mijn bed.

Over Tinder hebben we met geen woord gerept, dat zou de situatie alleen maar pijnlijker maken. Inmiddels hebben Sjoerd en ik één keer per week een seksdate, bij mij thuis. Hoewel ik me schuldig voel naar Amber, vertel ik haar niets. Ik kom nog steeds geregeld bij hen over de vloer. Hoelang dit doorgaat, weet ik niet, Sjoerd en ik zijn niet verliefd. Ik heb hem zijn seksleven teruggegeven en ik heb een vaste minnaar. Dat voelt, hoe fout het ook klinkt, veilig en vertrouwd.”

Lees ook Opgebiecht: ‘Ineens heb ik gevoelens voor een vrouw’

Melissa (29): ‘Die middag stelde hij me voor aan zijn kersverse liefde’

“Ik ben knutselmoeder in de klas van mijn jongste kind. Michael, een knappe en creatieve vader, kwam mij daarbij drie weken lang assisteren. Op vrijdagmiddag verzonnen we aan de klassentafel de leukste knutselwerkjes en lachten daarbij heel wat af. Michael gaf me energie en complimentjes, iets wat ik in mijn eigen relatie miste. In zijn buurt voelde ik me als een blije tiener.

Toen onze laatste middag aanbrak, gierden de vlinders door mijn lijf. Ik was op van de zenuwen, want ik móést Michael vertellen dat ik verliefd op hem was. Die middag kwam hij de klas binnen met een jonge vrouw. Hij stelde me voor aan Anna, zijn kersverse liefde. De grond zakte weg onder mijn voeten, ik kon mijn tranen amper tegenhouden. Ik voelde me zo’n sukkel.

Na het project heb ik ons contact verbroken. Michael is de ideale man... voor een ander.”

Benieuwd naar de verhalen van de andere moeders? Het hele verhaal staat in Flair 40-2022. Wil je een editie bestellen (of nabestellen), dat kan hier.

Tekst: Cathelijne Beijn | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden