Annemieke (30): ‘Mijn moeder en oom bleken het bed te hebben gedeeld’ Beeld Getty Images
Annemieke (30): ‘Mijn moeder en oom bleken het bed te hebben gedeeld’Beeld Getty Images

Annemieke (30): ‘Mijn moeder en oom bleken het bed te hebben gedeeld’

Annemieke (30): "Mijn oom Diederik en tante Simone woonden in het huis tegenover ons. De voordeuren van onze huizen stonden altijd wagenwijd open. Daar woonden mijn drie nichtjes, ik had twee broertjes. We speelden bij elkaar thuis, in de tuin of op straat: we liepen af en aan en konden overal eten, spelen en slapen."

"Ook de vakanties brachten we met elkaar door. Twee grote caravans en een jongens- en een meisjestent, elk jaar op dezelfde camping. We waren één grote familie. Mijn moeder en haar zus Simone hebben sterke familietrekken, waardoor mijn nichtjes en ik erg op elkaar lijken. We speelden dat we allemaal zussen waren."

Tumor in nieren

"Op een dag werd mijn jongste broer Tymen ernstig ziek. Op school was hij flauwgevallen door heftige pijn in zijn bekken. Zijn buik was helemaal opgezwollen en hij plaste bloed. In het ziekenhuis ontdekten ze een tumor in zijn nieren. Tymen was nog maar zeven en kreeg een halfjaar chemo. Daarna kreeg hij nog een serie bestralingen.

Het was een flinke klap voor de familie. Hoewel de kans klein was, raadde de behandelend arts aan mij en mijn andere broertje te laten testen op erfelijkheid van kanker. Ook mijn drie nichtjes werden grondig doorgelicht."

Lees ook Rogier (33): ‘Ik heb er zo’n spijt van dat ik het heb uitgemaakt met mijn ex’

Aap uit de mouw

"Daar kwam de aap uit de mouw. Tymen bleek niet mijn volle broer, maar het kind van oom Diederik. Een geheim kwam door zijn ziekte aan het licht. Mijn moeder ging door het stof. Zij en Diederik bleken een paar keer het bed te hebben gedeeld, maar mijn moeder deed alsof Tymen van mijn vader was, hoewel zij en Diederik beter wisten. Terwijl mijn ouders en mijn oom en tante elkaar de tent uit vochten, vocht Tymen in het ziekenhuis voor zijn leven. Toen hij thuiskwam, zaten alle volwassenen in therapie.

Onze familie is jammer genoeg nooit meer zo hecht geworden als vroeger. Maar Tymen is na jaren gelukkig genezen. Dat is voor iedereen het allerbelangrijkste."

Meer van dit soort verhalen lees je in Flair 42-2022. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Catharijne Beijn | Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden