Wouter (22): 'Ik heb tegen mijn vriendin gelogen over mijn leeftijd, want ze wil niet daten met jongere mannen' Beeld Brunopress
Wouter (22): 'Ik heb tegen mijn vriendin gelogen over mijn leeftijd, want ze wil niet daten met jongere mannen'Beeld Brunopress

Wouter (22): 'Ik heb tegen mijn vriendin gelogen over mijn leeftijd, want ze wil niet daten met jongere mannen'

Wouter (22): "Toen ik Masha voor het eerst zag, was ik op slag verliefd. Haar lange blonde haren en de kuiltjes in haar wangen als ze lacht, deden me smelten. Na wat flirtende blikken heen en weer raakten we aan de praat. Al snel bleek dat we veel gemeen hadden. Vakantieland, films, interesses, bij alles was onze reactie 'daar hou ik ook van.

Het leek alsof we elkaar al jaren kenden en de klik was er gewoon. We namen afscheid met een zoen en spraken af elkaar te bellen. Die nacht heb ik amper geslapen, ik was er helemaal van in de war. Nog nooit had ik zo'n intens gevoel van 'dit is het' beleefd. Ik was helemaal tot over mijn oren verliefd."

Leeftijdsverschil

"De week erna belden en sms'ten we veel. Het weekend erop spraken we af samen wat te gaan eten. Toen stelde Masha me ook de vraag 'hoe oud ik eigenlijk was'. Ik wist dat zij negenentwintig was, omdat haar vriendinnen grapjes hadden gemaakt over het feit dat ze bijna dertig zou worden en dat ze dan toch nog voor haar dertigste 'aan de man' zou raken.

Omdat ik heel bang was dat Masha het leeftijdsverschil te groot zou vinden, hoopte ik eigenlijk dat haar vraag nog even uit zou blijven, totdat we elkaar wat beter hadden leren kennen. Als ze me kende, zou leeftijd misschien niet meer uitmaken, maar ze vroeg het die avond en voor ik het wist had ik zesenwtwintig gezegd.

Achteraf maar goed ook, want als ik eenentwintig had gezegd, denk ik dat ze meteen was vertrokken. Want zesentwintig vond ze eigenlijk al 'te jong'. Ik maakte er een grapje van door te zeggen 'wat maakt leeftijd nou uit', maar toen werd helemaal duidelijk dat Masha niet zat te wachten op een relatie met een jonger iemand. Daar was ze echt heel stellig in. Zesentwintig kon in haar ogen nog net, jonger écht niet.

Waarom precies werd niet duidelijk, het was een gevoel. Het idee dat zij wat zou krijgen met een jongere man, paste gewoon niet in haar beeld van een serieuze relatie."

Gelogen over mijn leeftijd

"Even heb ik getwijfeld of ik haar toch niet meteen de waarheid moest vertellen, maar ik wist dat ik haar dan kwijt zou raken. Ik wilde het nog even aankijken, om te zien of we echt zo goed bij elkaar pasten. Na drie maanden waren we nog steeds samen. Het klikte steeds beter en ik was al helemaal opgenomen in de vriendengroep van Masha.

Als ze vroeg of het niet leuk was om eens met mijn vrienden op stap te gaan, hield ik dat af. Dan zou ik meteen door de mand vallen. Mijn vrienden zijn allemaal 20, 21 jaar. De meesten zijn vrijgezel en ze zijn niet allemaal even volwassen.

Wat dat betreft ben ik echt anders. Mijn leeftijd is 22, maar ik voel me 26. Ik heb totaal geen zin om te gaan stappen en veel te drinken en meiden te versieren. Masha is het voor mij en ik ben meer dan bereid mijn vrienden voor haar aan de kant te zetten.

Inmiddels zijn Masha en ik tien maanden bij elkaar. Nog altijd weet ze niet dat ik pas tweeëntwintig ben. Mijn verjaardag heb ik niet gevierd, omdat ik veel te bang was dat ze er dan achter zou komen. Ook is ze nog nooit bij mijn ouders thuis geweest. Zij zijn ontzettend benieuwd naar mijn vriendin, maar ik durf het gewoon niet aan."

Lees ook Joost (35): ‘Ik ben stiekem een weekendje naar het buitenland geweest met een andere vrouw’

Paniek

"Een paar keer is het bijna misgegaan. Mijn rijbewijs lag op tafel en Masha zat aan diezelfde tafel! Ik raakte bijna in paniek, maar heb toen gewoon het pasje gepakt en in mijn portemonnee gestopt. Ze had niets door, gelukkig.

Een andere keer werd het lastiger. We gingen voor een weekendje naar Parijs en onze geboortedata stonden op het ticket. De hele reis heb ik dat ticket angstvallig in de gaten gehouden. En afgelopen week werd ik bijna betrapt omdat ik formulieren voor mijn studie moest invullen, met uiteraard weer mijn geboortedatum erop. Dat soort papieren berg ik nu extra goed op!

Ik weet dat ik Masha niet voor altijd kan voorliegen, maar ik weet gewoon niet hoe ik het haar moet vertellen. Onze relatie is in feite gebaseerd op een leugen en als ik het haar vertel, weet ik bijna zeker dat het voorbij is. De leugen is zo verweven in ons leven, dat ik het zelf bijna ben gaan geloven.

De angst dat ze erachter komt is enorm en eigenlijk wil ik het haar liever persoonlijk vertellen. Het idee dat ik haar kwijt raakt alleen maar door zo'n stom getal vind ik onverdraaglijk. Ik moet het haar vertellen, maar ik wil haar niet kwijt!"

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Brunopress

FlairBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden