Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mannengeheimen > Twan (36): ‘Ik wil geen tweede kind. Dat vind ik veel te druk’

Twan (36): ‘Ik wil geen tweede kind. Dat vind ik veel te druk’

Twan (36): ‘Ik wil geen tweede kind. Dat vind ik veel te druk’

‘Mijn dochter Sanne is het geweldigste wat me ooit is overkomen. Ze is nu veertien maanden en ik had nooit kunnen vermoeden dat zo’n klein meisje zo veel liefde in mij kon losmaken. Ik zou haar voor geen goud willen missen. Haar komst heeft mijn leven leuker gemaakt en mijn relatie met Carine een extra laag gegeven.

We zijn nu niet alleen geliefden, maar ook ouders. Ik vind het bijzonder wat de komst van een kind met je doet. Maar ik moet ook eerlijk zijn: de komst van een kind is ook overweldigend. Het zet je leven compleet op z’n kop. Niets is meer zoals het was. Althans, zo ervaar ik het.

Zwaarder

Konden we vroeger doen waar we zin in hadden: spontaan uit eten gaan, drie keer per jaar op vakantie en stappen tot het licht werd, nu hebben we daar simpelweg de tijd en de vrijheid niet meer voor De verzorging van Sanne vraagt veel tijd. Tijd, die ik er met liefde aan besteed, maar wel tijd die niet meer voor ons zelf is We moeten plannen Niet alleen wie Sanne op welke dag van de crèche haalt, maar ook als we een dagje weg willen. Hoe laat gaan we? Past dat wel met Sannes middagslaapje? ik moet zeggen dat een baby me wat dat betreft zwaarder is gevallen dan ik van tevoren had gedacht.

En dat geldt niet alleen voor mij, ik weet dat Carine het af en toe ook behoorlijk pittig vindt. We werken allebei, hebben een sociaal leven, sporten en dan hebben we ook nog een kind om voor te zorgen. Kortom, het is een stuk drukker nu Sanne er is. En wat mij betreft is het druk genoeg Maar daar denkt Carine anders over. Nu Sanne een jaar is, wil Carine graag een tweede kind. ik wil dat niet. Maar dat heb ik haar nog niet verteld. Toen Carine graag een kind wilde. was zij 29 en ik 32. Zij was er helemaal klaar voor, ik niet. ik wilde mijn vrijheid nog niet opgeven, hoe leuk ik kinderen ook vond. In het begin begreep Carine dat, later werd ze steeds ongeduldiger en kregen we vaker en vaker ruzie over het onderwerp. Toen steeds meer vrienden kinderen kregen, kreeg ik het gevoel dat het voor ons ook het goede moment zou zijn. Carine was dolblij. Binnen twee maanden was ze zwanger. Ik weet hoe ze zal reageren als ik haar vertel dat ik geen tweede wil.

Besloten

De ruzies die we hadden over de eerste. zullen nog heftiger worden. Toen wilde ik het nóg niet, nu wil ik het helemaal niet. Ik weet dat het onvermijdelijk is, maar ik stel het uit. Als ze erover begint, wat ze tegenwoordig minstens twee keer per week doet, zeg ik dat ik Sanne nog zo klein vind. Dat ik nog langer wil wachten, dat ik volop van haar wil genieten. Kortom, smoezen genoeg. Maar er komt een moment dat ik eerlijk moet zijn. En dat moment komt steeds dichterbij Twee kinderen is me gewoon te druk De uitspraak ‘Eén kind is een boom, twee is een bos’ bestaat niet voor niets. Ik wil tijd houden voor mijn hobby. Ik voetbal veel en ik wil als Sanne straks wat groter is in de gelegenheid zijn haar iets van de wereld te laten zien. Naar Amerika en Australië en misschien zelfs Afrika. De reizen die Carine en ik hebben gemaakt voor we kinderen kregen.

Ik zie het niet zitten om te reizen met twee kinderen. Dat betekent twee keer zo veel geregel en bovendien is het een stuk duurder. Maar als ik dit aan Carine zou vertellen, zegt ze dat zij helemaal niet met kinderen de wereld over hoeft. Wij hebben die landen al met z’n tweeën gezien. En ze zal ook zeggen dat ik best kan blijven voetbalen en dat ik niet zo bang moet zijn voor verandering. Maar met angst heeft het niet te maken. Ik wil het gewoon niet. En dat is precies wat Carine niet zal begrijpen. Het probleem is: er is geen gelijk in deze kwestie. Ik heb gelijk dat ik het niet wil, Carine heeft gelijk dat ze het wel wil. Dit is een probleem zonder oplossing. Ik pieker er veel over, maar ik kan geen middenweg bedenken. Ik hou ontzettend veel van Carine en ik wil haar geen pijn doen maar ik kan in dit geval niet toegeven. Dan doe ik mezelf echt tekort.’

Ook een geheim delen? Mail redactie@flair.nl, o.v.v. Geheim.