Onno (39): 'Als ik voor mijn werk in het buitenland ben, heb ik seks met andere vrouwen' Beeld Getty Images
Onno (39): 'Als ik voor mijn werk in het buitenland ben, heb ik seks met andere vrouwen'Beeld Getty Images

Onno (39): 'Als ik voor mijn werk in het buitenland ben, heb ik seks met andere vrouwen'

“Sinds een jaar of drie ben ik verslaafd aan internetdaten, hoewel ik al acht jaar een fijne relatie heb. Mijn lieve vriendin weet van niets. Vaak is weer een van de mannen van haar vriendinnen betrapt met vreemdgaan. Dan komt ze naast me zitten, slaat haar armen om me heen en fluistert dat ze zo blij is dat zij een vriend heeft die niet vreemdgaat.

Het stomme is dat ik me helemaal niet schuldig voel. Ik ben alleen bang dat het ooit uitkomt en mijn leven dan in elkaar stort. Waarom stop je er niet mee, vraag je je misschien af. Dat probeer ik ook, maar de drang is sterker dan ik. Ik ben piloot. Dat betekent dat ik veel van huis ben en vaak in andere landen alleen in een hotelkamer lig.

Een paar jaar geleden zat ik, eigenlijk voor de gein, op zo'n seksdatingsite. Ik kwam erachter dat je kon zoeken op vrouwen in een bepaalde regio. Nu had ik de week daarop een vlucht naar Miami. Zo kwam ik in contact met Tabitha. Ze was getrouwd, maar ondanks dat op zoek naar vluchtige sekscontacten. We hadden kort e-mail contact, dat vond ik super spannend. Ik stelde voor elkaar bij mij in het hotel te ontmoeten. Hoewel ik niet verwachtte dat ze zou komen, moest ik er toch de hele vlucht aan denken.

Aangekomen op mijn hotelkamer was ik zo opgewonden, dat ik eigenlijk het hotel niet uit durfde te gaan. Ik was bang dat ik haar zou mislopen. Het idee dat een wildvreemde me kwam opzoeken op mijn kamer, vond ik enorm erotisch. En ook een beetje eng. Toen de telefoon op mijn kamer ging en de receptie meldde dat er ene miss Tabitha voor me was, ging mijn hart als een razende tekeer. Ze kwam naar boven, stelde zich nog net voor en daarna zijn we meteen het bed in gedoken.

Sinds die dag ga ik, zodra ik mijn vluchtschema weet, online om te kijken of ik een date kan versieren in het land waar ik op vlieg. Ik vraag met opzet veel vluchten in de VS aan, omdat het aanbod vrouwen daar heel groot is. Het gemak waarmee het afspreken gaat, is ongelooflijk. Ik zie er niet slecht uit en kan vaak kiezen wie ik uitnodig. Ik ben altijd heel duidelijk dat het om een eenmalig contact gaat. Vrouwen die op zoek zijn naar iets anders dan een onenightstand, moeten niet reageren, zet ik er in vette letters bij. Het is me toe nu toe ook nog nooit overkomen dat ik iets voor zo'n vrouw ben gaan voelen. En ik heb toch echt al met tientallen beeldschone dames op deze manier seks gehad.

De liefde bedrijven doe ik alleen met mijn vriendin. Ik heb pas één keer meegemaakt dat een vrouw met wie ik had afgesproken na afloop teleurgesteld was dat ik niet verder met haar wilde. Ze bleef me maar mailen. Om van haar af te komen, heb ik uiteindelijk een ander profiel aangemaakt op een van de sites die ik gebruik. Ik wil trouwens wel duidelijk maken dat ik het altijd veilig doe. Ik zou mijn vriendin nooit in gevaar willen brengen.

Waarom ik het doe? Ik vind de spanning gewoon onweerstaanbaar. Dat moment dat je je hotelkamer deur opendoet of aanbelt bij een wildvreemde en wéét dat je in no time met elkaar in bed ligt. Maar ook de angst dat zij de deur dichtgooit, omdat ik in levenden lijve tegenval. Dat is een gevoel dat ik elke keer weer moet overwinnen, vreemd genoeg. Misschien is dat het ook wel, misschien heb ik continue bevestiging nodig van vrouwen. Wat de psychologische achtergrond van mijn handelen ook is, als ik een maand geen date heb, word ik enorm onrustig. Ik heb me wel eens voorgenomen ermee te stoppen, maar ik raak dat onrustige gevoel alleen kwijt als ik eraan toegeef.

Lees ook Peter (29): ‘Ik rijd al tien jaar zonder rijbewijs, zelfs met een auto van de zaak’

Intussen ben ik thuis de perfecte vriend. Als ik vrij ben, brengen mijn vriendin en ik veel tijd met elkaar door. Zij vindt dat heerlijk. Het is een soort Dr. Jekyll and Mr. Hyde-gevoel: als ik vlieg, ben ik op de plaats van bestemming een seksbeest, thuis ben ik een keurig brave man. Dan heb ik ook geen enkele behoefte aan andere vrouwen. Ik kijk niet eens naar ze.

Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom mijn vriendin zo'n rotsvast ver trouwen in me heeft. Andere mannen gluren vaak naar andere vrouwen, ik niet. Ik weet dat veel vrouwen het verschrikkelijk vinden als hun man dat doet. En, hoe lullig het ook klinkt na het lezen van mijn verhaal, dat is wel heel goed voor het zelfvertrouwen van mijn lief."

Beeld: Getty Images

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden