Mannengeheimen man op werk Beeld Getty Images
Mannengeheimen man op werkBeeld Getty Images

Mannengeheimen: ‘Vorig jaar heb ik een korte affaire met een andere vrouw gehad’

Ruben (35): “Mijn leven is behoorlijk compleet. Ik heb een leuk huis, een mooie auto en een erg goede baan met doorgroeimogelijkheden. Daarnaast woon ik al zes jaar samen met Vanessa. Maar onze relatie is nogal in het slop geraakt. Daardoor heb ik vaak grote twijfels over onze toekomst samen.”

“Een bijkomend probleem is dat haar vader mijn baas is en ik zijn bedrijf in de toekomst zou kunnen overnemen. Anders waren Vanessa en ik waarschijnlijk al uit elkaar geweest. Maar tot nu toe kies ik eieren voor mijn geld. Ik leerde Vanessa acht jaar geleden kennen op een feestje van vrienden. De vonken vlogen ervan af. Volgens mij heb ik wel twee jaar met vlinders in mijn buik rondgelopen. Op een gegeven moment ging dat over in ‘houden van’.”

Geen spanning

“Nog steeds hou ik van Vanessa, maar er zit geen greintje spanning meer in onze relatie. En ik vind eigenlijk dat alleen genegenheid niet genoeg is om de rest van mijn leven met iemand door te brengen. Vanessa is zes jaar jonger dan ik. Haar biologische klok tikt nog niet echt, toch wil zij binnen een paar jaar wel aan kinderen beginnen. Van mij hoeft dat allemaal niet zo nodig, hoewel ik altijd heb gezegd dat ik ooit kinderen wil.

Ik heb ook absoluut geen hekel aan Vanessa, hoor. Ze is hartstikke lief en ziet er nog steeds leuk uit. Maar we hebben zo weinig raakvlakken. Dat vind ik heel pijnlijk. Ik heb bijvoorbeeld geen zin meer om lange gesprekken over haar gevoelens te voeren. Vroeger vond ik dat prima, maar inmiddels weet ik het allemaal wel. Eigenlijk voel ik überhaupt niet de behoefte om ellenlange gesprekken met haar te voeren. Even vragen hoe haar dag was, vind ik vaak wel genoeg.

Vanessa neemt daar niet altijd genoegen mee. Daardoor zijn er wel eens wrijvingen. Die zijn niet zo hevig dat we niet meer met elkaar kunnen samenleven. Integendeel, ik zou dit nog jaren kunnen volhouden. Maar ik denk dat er ergens een vrouw op deze aarde moet rondlopen voor wie ik meer kan voelen.”

Affaire

“Vorig jaar heb ik een korte affaire met een andere vrouw gehad, waar Vanessa niets van weet. Dat moment had ik kunnen aangrijpen om met mijn relatie te stoppen, ware het niet dat ik een superbaan heb in het bedrijf van haar vader Huub. Hij is directeur van een goedlopende groothandel in bouwmaterialen. Dat bedrijf was daarvoor van zijn vader. Tot vier jaar geleden heb ik bij uiteenlopende bedrijven als accountmanager gewerkt. Om verschillende redenen ging het steeds mis. Het langst dat ik voor dezelfde werkgever heb gewerkt, is anderhalf jaar. Toen ik vier jaar geleden zonder baan zat, vroeg Huub of ik in zijn bedrijf wilde komen werken. Dat aanbod kwam als geroepen. Ik ben er als accountmanager begonnen.

Inmiddels heb ik zes mensen onder mij en ziet het ernaar uit dat ik uiteindelijk het bedrijf zal overnemen. Wat dat betreft ben ik echt met mijn neus in de boter gevallen. Toen ik bij Huub in dienst kwam, heb ik nooit bij de gevolgen stilgestaan mocht het ooit misgaan met mijn relatie. Er was ook nog geen vuiltje aan de lucht. Daarnaast was ik maar accountmanager en had ik niets te verliezen.”

Opvolger

“Nu ligt dat anders. De vraag is of Huub mij nog steeds als zijn gedoodverfde opvolger ziet als het tussen mij en zijn dochter voorbij is. Hij hecht er namelijk erg aan dat het bedrijf in handen van de familie blijft. Vanessa en haar broer komen er niet voor in aanmerking, omdat zij in de zorg werkt en hij horecaondernemer is. Er werken binnen het bedrijf nog een paar andere collega’s op hetzelfde niveau als ik. Als ik niet langer Huubs aanstaande schoonzoon ben, zou hij net zo goed een van mijn collega’s als zijn nieuwe opvolger kunnen aanwijzen. Zelfs als mijn relatietwijfels uitlekken, kan dat gevolgen hebben.

Ik heb Huub altijd een stugge, autoritaire man gevonden. Het heeft jaren geduurd voordat ik het gevoel had dat hij mij accepteerde. Als Vanessa en ik uit elkaar zouden gaan, vraag ik me af wat de gevolgen voor mijn positie binnen het bedrijf zijn. Ik kan natuurlijk altijd een andere baan zoeken. Maar ik heb hier teveel opgebouwd om dit zomaar weg te gooien. Ik weet ook niet zeker hoe lang Huub nog doorwerkt. Ik zou kunnen wachten tot ik het roer heb overgenomen en dan alsnog een punt achter mijn relatie zetten.

Eerlijk gezegd vind ik het belachelijk van mezelf dat ik op zo’n rationele manier over mijn relatie nadenk. De paar vrienden die van mijn twijfels weten, snappen mijn redenatie, maar vinden me wel een beetje kil en berekenend. Hebben ze gelijk in. Vroeger hadden wij het thuis niet zo breed en het behoud van mijn baan met zo’n toekomstperspectief is nu eenmaal erg belangrijk voor mij. Ik wil Vanessa geen pijn doen. Maar of ik het nu uitmaak of nog een paar jaar wacht, maakt in mijn optiek weinig verschil. Bovendien is er altijd een piepkleine kans dat het in de tussentijd nog bijtrekt tussen ons. Dat zou natuurlijk het allermooist zijn.”

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden