Vriendin wil vaker seks Beeld Getty Images
Vriendin wil vaker seksBeeld Getty Images

Mannengeheimen: ‘Mijn vriendin wil vaker seks dan ik’

Wouter (33): “Een van de grootste bed clichés is volgens mij dat de vrouw geen seks wil en daarom zegt dat ze hoofdpijn heeft. Ik heb die uitspraak in de loop der jaren al meerdere malen moeten aanhoren.”

“Ik heb geregeld vriendinnen voor een aantal maanden gehad, maar ook een paar met wie ik langer dan een jaar samen was. Tijdens die kortere relaties was de seks meestal fijn en ongecompliceerd. Maar met de vrouwen met wie ik langer samen was, kwam meestal ergens tussen de drie maanden en een half jaar de klad in ons seksleven, doordat zij minder vaak wilden dan ik. Ik was altijd erg op seks gericht en leek op dat vlak onverzadigbaar."

Zij wil meer seks dan ik

“Tot mijn verbazing is er iets veranderd sinds ik een vaste relatie heb met Linda. We zijn nu ruim een jaar samen en een paar maanden geleden klonken in bed die gewraakte woorden: ‘Sorry, liever niet, ik heb hoofdpijn.’ Maar deze keer kwamen ze voor het eerst uit mijn mond.

Linda wil veel vaker seks dan ik. Dat heb ik nog nooit meegemaakt en dat is voor mij best een vreemde en verwarrende gewaarwording, Bij haar is de zin in seks niet afgenomen en bij mij wel. Daardoor begin ik soms bijna te twijfelen aan mijn mannelijkheid.

Het heeft er niets mee te maken dat de seks met Linda niet fijn is, want dat is het wel. Vanaf het begin is het altijd goed geweest. Het is ook niet zo dat ik haar minder aantrekkelijk vind dan vorige vriendinnen.

Wel ben ik de laatste maanden een stuk drukker met mijn werk, waardoor ik’s avonds eerder moe ben. Vroeger mocht een vrouw me gerust midden in de nacht wakker maken voor seks. Nu denk ik: ik slaap liever even door. Ik ben gewoon minder op seks gefocust. Als je iets niet krijgt, wordt het verlangen alleen maar groter. En het tegenovergestelde geldt dus ook.”

Eén keer per week is te veel

“Linda wil bijna altijd wel. Vroeger was ik degene die elke dag seks wilde. Nu vind ik één keer per week al te veel. Voorheen was het voor mij echt een punt als ik tijdens een relatie een week geen seks had. Voordat we ‘s avonds naar bed gingen, dacht ik bijvoorbeeld al: de laatste keer is nu precies zes dagen en twintig uur geleden, ze zal nu toch wel weer een keertje willen?!

Het werd een frustratie. Ik was er zo mee bezig dat ik op een gegeven moment mijn irritatie niet meer kon verbergen. Als zij weer niet wilde, kon ik openlijk klagen: “Hoezo heb je geen zin? Is er iets? Het is alweer zo veel dagen geleden…” Of ik draaide geïrriteerd mijn rug naar haar toe en ging meteen slapen zonder haar verder aan te raken.

Als Linda en ik nu een week geen seks hebben, vind ik dat geen enkel punt. Maar Linda wel. Ze kan teleurgesteld reageren. Gelukkig doet ze dan niet zo gefrustreerd zoals ik dat vroeger deed. Toch voel ik me er wel eens opgelaten over. Een man hoort toch bijna altijd te willen?”

Niemand weet het

“Ik heb dit onderwerp nog nooit besproken met Linda. Waarschijnlijk denkt zij dat ik bij vorige vriendinnen ook geen vreselijk hoog libido had. Ik houd hierover wijselijk mijn mond, omdat ze anders misschien denkt dat ik haar minder aantrekkelijk vind dan mijn exen.

Maar ook voor mijn vrienden houd ik dit stil, omdat ik me er niet bepaald mannelijk onder voel. Veel van mijn vrienden zijn een beetje machotypes. Ze hebben best een grote mond als het op vrouwen aankomt. Ik heb daar zelf ook altijd aan meegedaan. We kunnen soms serieuze, diepgaande gesprekken met elkaar voeren, maar in de kroeg probeert iedereen elkaar vooral af te troeven. De een is nog grappiger en stoerder dan de ander.

Als het om vaste vriendinnen gaat, wordt er geregeld geklaagd over het feit dat ze ‘er weer niet overheen mogen. Daar doe ik niet meer aan mee. Ik zou het erg vervelend vinden als ze zouden weten dat mijn vriendin soms klaagt, omdat ik minder vaak wil dan zij. Daar schaam ik me voor. Ik weet zeker dat er grapjes over gemaakt worden als mijn vrienden het zouden weten.”

Weinig seks is geen probleem

“Wat dat betreft houd ik mijn hart wel eens vast. Ik ben vooral op Linda gevallen omdat ik haar zo’n lekker ongecompliceerde, stoere, mooie vrouw vind. Ze maakt soms nog plattere grappen dan ik. Ik vind het vooral super dat ik zo met haar kan lachen en ik zie echt toekomst in ons.

Maar ik ben wel eens bang dat ze in gezelschap een toespeling over ons seksleven zal maken. Ze is nogal een flapuit. Normaal gesproken vind ik dat leuk, maar niet als het over ons seksleven gaat. Los van het feit dat ik me af en toe misschien minder mannelijk voel, vind ik het erg fijn dat mijn seksuele frustraties tot het verleden behoren.

Het kan natuurlijk uit gaan met Linda. Maar als ik daarna een nieuwe vriendin krijg die minder vaak wil dan ik, zal ik daar waarschijnlijk anders mee omgaan dan vroeger. Het is heel verhelderend om eens aan de andere kant te staan. Zo lang mijn vrienden hier niets van weten en Linda niet gefrustreerd raakt, ben ik stiekem best blij met deze situatie.”

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden