man kater Beeld Getty Images
man katerBeeld Getty Images

Mannengeheimen: ‘Mijn vriendin kreeg steeds meer problemen met mijn uitgaansgedrag’

Michiel (32): “Ik ben echt een gezelligheidsdier, zoek altijd andere mensen op. Ondanks dat we al zo lang samen zijn, heeft mijn vriendin Julia daar nog steeds moeite mee. Ik heb namelijk de neiging daarin soms door te schieten.”

“Hoewel ik het de laatste jaren rustiger aan doe voor het behoud van onze relatie, vindt zij nog steeds dat ik te enthousiast uitga.”

Feestbeest

“Toen Julia afgelopen herfstvakantie met vriendinnen op vakantie ging, ben ik als een beest tekeer gegaan, zoals ik vroeger ook altijd deed. Nadat zij met het vliegtuig naar Spanje vertrok, heb ik met een vriend voor het eerst sinds een half jaar pillen ingeslagen en zijn we tot de volgende ochtend gaan stappen.

Dat is het hele weekend zo doorgegaan. Ik was de maandag erna zo kapot, dat ik me maar heb ziek gemeld op mijn werk. De volgende dag had ik nog een extra hersteldagie ingepland. Dat beviel me zo goed, dat ik de hele week niet meer naar mijn werk ben gegaan.

Ik ging elke avond lekker met vrienden naar de kroeg en sliep de volgende dag mijn kater uit tot ik weer zin had om de stad in te gaan. Vanzelfsprekend heb ik dat voor Julia verzwegen. Als zij dit zou weten, zou ze echt uit haar vel springen.”

Acht jaar samen

“Julia en ik hebben nu ruim acht jaar een relatie en daarvan wonen we er vijf samen. We hebben het heel goed en ik denk niet dat wij ooit nog uit elkaar gaan. Ik vind alles aan haar leuk. Ik vind haar mooi, slim, ik kan om haar lachen en ik kan me niet voorstellen dat ik ooit een vrouw tegenkom met wie ik liever zou samenzijn dan met Julia.

In al die jaren ben ik haar, op een enkel slippertje na, trouw geweest. Toch hebben we ook wel onze dips gehad. Vooral twee jaar geleden ging het even erg slecht. Julia kreeg steeds meer problemen met mijn uitgaansgedrag. Eigenlijk ben ik nog gewoon een klein kind. Dat realiseer ik me goed. Ik wil altijd buiten spelen, met mijn vrienden de hort op, beesten, feesten. Dat is eigenlijk het enige waar Julia en ik ooit écht ruzie over hebben.

Ik heb altijd een wild leven geleid. Daar kwam vroeger ook drugs bij kijken, maar de laatste jaren nauwelijks meer. Ik word toch een jaartje ouder en ik weet ook dat als ik iets gebruik, ik nog meer drink en pas naar huis ga als het buiten licht wordt.

Vervolgens lig ik dan het halve weekend in mijn bed, waardoor Julia en ik minder tijd samen hebben. Doordat dit twee jaar geleden bijna de nekslag van onze relatie betekende, heb ik daar verandering in gebracht. Het gaat nu heel goed.

Julia heeft ook gezegd dat ze het heel erg waardeert dat ik me zo inzet voor onze relatie. Het is niet zo dat ik niet meer uitga, ik houd gewoon meer rekening met Julia. Mocht het toch laat worden, wat per ongeluk nog wel eens voorkomt, dan bel ik haar. Zij weet daardoor altijd waar ik uithang.”

Uitgaan

“Sinds een aantal jaren gaat Julia elk jaar met vriendinnen een week op vakantie naar Andalusie en ze gaat ook weleens een weekendje weg. Hartstikke leuk voor haar, maar ook voor mij. In de herfstvakantie was het weer zover. Ik deed tegen haar alsof ik het jammer vond dat ze wegging. Was niks van waar, want ik telde zelfs de dagen af tot haar vertrek.

Hoe gek ik ook op Julia ben en hoe blij ik ook ben met onze relatie, ik wil ook lekker los kunnen gaan zonder dat ik haar daarmee tegen het hoofd stoot. Zonder dat ik me hoef in te houden of hoef te bellen als één biertje in de kroeg een gigantische stapavond wordt. Heerlijk, zo’n weekje dat zij er niet is.

Ik heb een vrij uitgebreide vriendengroep en een aantal vrienden werkt als zelfstandige. Van hen was er in die week elke avond wel minstens eentje beschikbaar om met mij te genieten van mijn tijdelijke vrijheid. Ik heb er ook echt van genoten. Naar mijn collega’s toe vond ik het wel een beetje lullig, hoewel ik niet zeker weet of ik een schuldgevoel had of dat ik bang was gepakt te worden.

Voor de zekerheid heb ik op woensdag naar mijn werk gebeld dat ik me nog steeds niet zo goed voelde, maar dat ik zou proberen thuis nog wat lopende zaken af te handelen. Daar kwam helemaal niks van terecht, maar daarmee voorkwam ik wel dat ze vanuit mijn werk iemand langs zouden sturen ter controle. Een ander risico was dat Julia mij misschien op kantoor zou bellen. Gelukkig was ik zo slim om haar voor te zijn. Als zij niet opnam, sprak ik in dat ze mij op mijn mobiele telefoon moest terugbellen, omdat ik voor mijn werk veel buiten de deur moest zijn.

De avond voordat Julia in het weekend terugkwam, ben ik weer lekker gaan stappen. Ze kent mij goed. Het zou verdacht zijn, als ik dat niet had gedaan. Ondanks mijn kater de volgende ochtend, was ik erg blij om haar weer te zien. Mijn portie uitgaan heb ik voorlopig wel weer gehad. Na die week was ik het die aan een vakantie toe was. Gelukkig hebben we voor deze winter samen nog twee weken Mexico geboekt. Maar ik heb Julia ook al gevraagd wanneer ze weer weggaat met haar vriendinnen..

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden