Daniel (28): 'Ik ging naar bed met twee vriendinnen van mijn ex' Beeld Getty Images
Daniel (28): 'Ik ging naar bed met twee vriendinnen van mijn ex'Beeld Getty Images

Mannengeheimen: ‘Ik ging naar bed met twee vriendinnen van mijn ex’

Daniel (28): "Ik was 21 toen ik Maarle ontmoette. Ze kwam vaak in de kroeg waar ik toen werkte, en ik nodigde haar uit om een keer na sluitingstijd wat te komen drinken. Op een avond hebben we daar voor het eerst gezoend. En om een lang verhaal kort te maken: we werden verliefd. Maarle studeerde in Arnhem, en ik besloot haar achterna te gaan.”

“Ik woonde daar in een studentenkamer, maar was eigenlijk altijd bij haar. In totaal heeft onze relatie vierenhalf jaar geduurd, met een pauze van een half jaar. Omdat ik die periode twijfelde, en me onrustig in de relatie voelde. Was ik niet te jong voor zoiets serieus?

Ook was ik een keertje vreemd gegaan zonder het haar te vertellen. Dat had waarschijnlijk alles met dat gevoel te maken. Ik wilde méér van de wereld ontdekken. Die pauze was echter geen lang leven beschoren, na zes maanden waren we alweer samen. En ja, daar was ik erg blij mee. Toen ik alleen was, merkte ik hoezeer ik miste wat Maarle en ik samen hadden. Maar dat gold helaas niet voor ons allebei: na een tijdje maakte Maarle het definitief uit. En dat kwam keihard bij me aan. Het was niet alleen liefdesverdriet, onze breuk voelde als een nederlaag."

Beste vriend

"Maarle was naast mijn vriendin, hoe cliché ook, mijn allerbeste vriend. Ik vond het verschrikkelijk om te moeten constateren dat ze onder mijn ogen een andere vrouw was geworden. Maarle wilde een serieuzer leven, iets waar ik nog niet aan toe was. Ik wilde nog genieten van alles, zoals we daarvoor sámen deden... Dat leventje zag Maarle niet meer zitten. Ergens voelde ik me ook een beetje door haar in de steek gelaten.

In de periode daarna ben ik voornamelijk veel uitgegaan. Een beetje standaard misschien, maar het hielp me wel om mijn gedachten te verzetten. In elk geval om een avondje niet al te verdrietig te zijn. Ik ging in die tijd veel om met de beste vriendin van Maarle: Anna. Die twee kennen elkaar al van jongs af aan en zijn hartsvriendinnen."

Uitdagend en seksgericht

"Met Anna heb ik altijd al iets speciaals gehad, ook toen ik nog met Maarle was. Anna was altijd bijzonder uitdagend en seksgericht. Maarle had dat feilloos door en zei ook wel eens pesterig zoiets als:'Ach, dan ga je toch naar Anna toe?' Een paar weken nadat het uit was, waren we samen op een feestje en later in een nachtkroeg. Daar begon het geflirt van Anna weer. Terwijl we allebei wisten dat we het niet konden maken, gebeurde het toch: we belandden bij elkaar in bed.

Ik moet erbij zeggen dat ik op dat moment wel al de nodige signalen had gekregen dat Maarle mij in de laatste fase van onze relatie ontrouw was geweest met een jongen met wie ze een keertje had afgesproken toen ik op vakantie was. Ik heb hem, Ivo heet hij, ook een keer ontmoet, en had meteen een slecht gevoel bij hem en Maarle. Achteraf zou blijken dat ik gelijk had."

Vreemdgaan

"Het voorgevoel dat Maarle mij had bedrogen, hielp me om me niet heel schuldig te voelen toen ik bij Anna in bed lag. Ik wilde Maarle absoluut niet kwetsen, dus ik wilde niet dat ze het zou weten. Maar voor mijn eigen gevoel had ik wel revanche genomen. Op de een of andere manier was dat voor mij iets positiefs.

Tussen Anna en mij is het bij die ene keer gebleven. Die ochtend hebben we het erover gehad, en besloten het stil te houden. Een moeilijke keuze, vooral voor Anna. Zij twijfelt nog steeds of ze het niet alsnog moet opbiechten. Na onze nacht samen is Anna nog een paar weken met Maarle op vakantie geweest. Je zult begrijpen dat ik me daar nogal zorgen om maakte. Ik had verwacht dat ze alles aan Maarle zou vertellen, maar ze heeft uiteindelijk haar mond gehouden.

Inmiddels staan de zaken er iets je anders voor. Een maand nadat het uit was tussen mij en Maarle verscheen zij inderdaad met die Ivo op een feestje, en stelde hem voor als haar vriend. Ze kan mij nog meer vertellen, maar dat is dus tijdens onze relatie ontstaan. Maarle en Ivo wonen inmiddels zelfs samen..."

Machtspel

"Wat Ivo niet weet, is dat Maarle en ik tijdens hun relatie ook nog een keer met elkaar naar bed zijn geweest. Dat was uit pure lust, en misschien een beetje heimwee naar elkaar. Hoe dan ook, dáár heb ik me geen moment schuldig over gevoeld. Hij deed het immers ook met mijn vriendin. Bovendien gaf het me ook een gevoel van macht ten opzichte van Maarle. Kennelijk kan zij toch ook niet helemaal zonder mij.

Maar het wordt nog ingewikkelder: inmiddels heb ik een vaste scharrel, Kim, die ook weer een vriendin is van zowel Maarle als Anna. En om het er allemaal nog leuker op te maken: Kim weet het weer van mij en Anna!

Stom misschien, maar dat heb ik haar in een zwak moment opgebiecht. Anna heeft inmiddels ook een vriend, en ook die weet het. Hij is echter weer goed bevriend met Ivo, die hij tot nu toe niets verteld heeft. Maar ja, het moment dat iemand zijn mond voorbij praat kan altijd komen. Dan zijn de gevolgen waarschijnlijk niet te overzien. Daar probeer ik maar zo min mogelijk aan te denken...”

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden