Joost (35): 'Ik ben stiekem een weekendje naar het buitenland geweest met een andere vrouw' Beeld Getty Images
Joost (35): 'Ik ben stiekem een weekendje naar het buitenland geweest met een andere vrouw'Beeld Getty Images

Joost (35): 'Ik ben stiekem een weekendje naar het buitenland geweest met een andere vrouw'

Joost (35): "Sinds mijn relatie met Babette was ik nooit vreemdgegaan, tot vorige maand. Ik ben met Miranda, een vrouw die ik nog van vroeger kende, stiekem een weekendje naar het buitenland geweest."

Het missen van spanning

"Miranda en ik hebben beiden al jarenlang een relatie en we zijn daar over het algemeen heel tevreden over. Een tijdje geleden kwam ik haar toevallig tegen in het café. Ons gesprek ging toen over het missen van de spanning wanneer je al jaren in dezelfde relatie zit.

Ik ken Miranda sinds mijn studententijd. Zij ging altijd stappen in dezelfde tenten als ik. Ik vond haar een erg mooie en aantrekkelijke vrouw. Maar destijds was zij voor mij net iets te hoog gegrepen. Daarom deed ik altijd gewoon aardig tegen haar en maakte ik me geen illusies. Ze was heel spontaan en allesbehalve arrogant. Ik heb nooit allerlei diepzinnige gesprekken met haar gevoerd, maar we zeiden elkaar wel altijd gedag.

In die periode kreeg ze een vriendje met wie ze nu al zo'n tien jaar samen is. Ze hebben twee kindjes. Zelf ben ik nu ruim vijf jaar samen met Babette en we hebben een zoontje van twee jaar."

Flirten met andere vrouwen

"Het laatste halfjaar merk ik dat ik vaker naar andere vrouwen kijk dan voorheen. Ik ben helemaal niet op zoek naar een nieuwe vriendin, want ik zie mezelf zeker oud worden met Babette. Ik ben heel tevreden en ik vind ook dat we nog steeds fijne seks hebben. Maar ik mis op dat vlak gewoon de spanning.

Daarom hou ik er erg van om met andere vrouwen te flirten tijdens de weinige keren dat ik uitga. Totdat ik Miranda tegenkwam, had ik mijn geflirt nooit in daden omgezet. Ik had Miranda in de loop der jaren wel eens door de stad zien lopen achter een kinderwagen. Dan groetten we elkaar. Verder niets.

Enkele maanden geleden kwam ik haar voor het eerst sinds jaren weer tegen in een grand café. We raakten aan de praat. Op een gegeven moment ging het gesprek over het missen van de spanning in je relatie, zeker als je al wat langer bij elkaar bent. Dat gevoel herkende zij.

Ik was weer eens in een flirt bui en op de een of andere manier werd het gesprek steeds intiemer. Ik heb openlijk toegegeven dat ik haar altijd een prachtvrouw had gevonden. Tot mijn verbazing vond ze mij ook altijd al leuk. Daar had ik vroeger nooit iets van gemerkt. Nadat ze dat zei, was ik niet meer te houden."

Een weekendje weg met Miranda

"Van het één kwam het ander en uiteindelijk stelde ik vol bravoure voor om samen een keer een weekendje weg te gaan. Samenzweerderig bespraken we wat voor smoes we zouden gebruiken voor onze partners. We gooiden het op een bedrijfsuitje.

De gesprekken waren meer grappig bedoeld dan dat het serieus was. Die avond is er verder ook niets gebeurd. Uiteindelijk hebben we via Hyves toch weer contact met elkaar gezocht. Na enkele weken privéberichtjes met elkaar te heb ben uitgewisseld, besloten we toch de stoute schoenen aan te trek ken en echt af te spreken.

Op een herfstige vrijdag in de namiddag zijn we met de auto naar een plaats aan de Belgische kust gereden waar ik een appartementje had geboekt. In het begin waren we vooral een beetje lacherig. We voelden ons wat ongemakkelijk, omdat het voor ons beiden de eerste keer was dat we zo bewust aan een affaire begonnen. We besloten daarom dat als één van ons er een vervelend gevoel bij zou hebben, we de boel zouden afblazen.

"We zijn 's avonds uit eten gegaan en hebben lekker zitten drinken. Het was allemaal heel gezellig. Hoe meer we dronken, hoe minder Babette door mijn hoofd spookte. We gingen erg in elkaar op en zijn na een laatste afzakkertje terug naar ons appartement gegaan."

Lees ook Ruud (30): ‘Ik schaam me voor mijn vliegangst, want ik ben echt geen watje’

Een sensuele nacht

"Het voelde een beetje onwennig. We zoenden elkaar bijvoorbeeld pas voor het eerst toen we naakt in bed lagen. Toen pas begonnen we ook aan elkaar te zitten en voelden we geen gêne meer. De vonken vlogen er vanaf. Het werd een ontzettend sensuele en erotische nacht.

De volgende dag maakten we een lange strandwandeling en gingen af en toe ergens wat drinken. Miranda was stiller dan de dag ervoor. Tegen zessen hoopte ik op een herhaling van de vorige avond, maar Miranda sprak haar twijfels uit. Ze had last van schuldgevoelens en zei dat ze zich een slechte vrouw voelde.

Ik was me er ook erg van bewust dat ik oneerlijk bezig was, maar schijnbaar kon ik dat gevoel beter onderdrukken dan zij. Maar afspraak is afspraak. Zij voelde zich vervelend, dus besloten we om het toch maar bij één nacht te houden. Een uur later zijn we richting huis gereden.

Vanzelfsprekend heb ik niemand - behalve één goede vriend, die het vooral een stoer verhaal vond - hierover verteld en al helemaal Babette niet. Toen ik die zaterdagavond weer thuiskwam, had ik wel een licht schuldgevoel naar mijn gezin toe. Maar ik realiseerde me ook dat ik dit verzetje gewoon even nodig had. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar, maar dan pas over een jaar. Voorlopig is mijn honger naar spanning wel gestild."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden