Jonathan (35): ‘Ik ging met mijn baas naar bed om die baan te krijgen’ Beeld Getty Images
Jonathan (35): ‘Ik ging met mijn baas naar bed om die baan te krijgen’Beeld Getty Images

Jonathan (35): ‘Ik ging met mijn baas naar bed om die baan te krijgen’

Jonathan (35): “Ik ben best een knappe kerel. Dat klinkt misschien arrogant, maar het is gewoon zo. Ik heb nooit gebrek aan aandacht van vrouwen gehad en heb daar volop van genoten. En ook wel van geprofiteerd.

Je wilt niet weten wat je allemaal voor elkaar kunt krijgen als je een vlotte babbel en een leuke kop hebt. Zo ben ik ook aan mijn huidige baan gekomen.”

Nieuwe baankansen

“Anderhalf jaar geleden werd ik aangenomen bij een grote sportwinkel, gespecialiseerd in extreme sporten. De zaak werd toen net overgenomen door Mireille, de dochter van de voormalige baas. Een aardige meid, maar niet echt aantrekkelijk en behoorlijk saai. Ik zag haar dan ook niet echt staan, maar had wel meteen door dat zij mij zag zitten. Als ik iets tegen haar zei, begon ze vaak een beetje te blozen en leek ze niet goed te weten wat ze met zichzelf aan moest. Ik gaf haar geen hoop, maar bleef wel aardig, ze was immers mijn bazin.

Toen ik een paar maanden bij de zaak werkte, vertrouwde de assistent-manager me toe dat er plannen waren om binnen een half jaar een nieuw filiaal te openen in een nabijgelegen stad. Ze hadden er nog een filiaalmanager nodig. Hij hoopte dat hij in aanmerking kwam voor de baan. Ik dacht alleen maar: no way, die job wordt van mij.

Mijn plannetje was snel gemaakt. Ik heb er niet eens op zitten broeden, het was gewoon het eerste wat in me op kwam: Mireille versieren om zo de baan in de wacht te slepen. Ik vroeg haar mee uit. Ze stemde toe en die zaterdag hadden we een date. Met alles erop en eraan. Eerst een hapje eten, daarna naar het strand voor een wandeling bij het maanlicht.”

Mijn baas versierd

“Als ze echt de vrouw van mijn dromen geweest was, had het niet romantischer kunnen zijn. Nu was ik eigenlijk vooral verveeld, maar ik merkte dat zij het helemaal geweldig vond. Het weekend erop vroeg ze of ik een filmpje bij haar kwam kijken. Die avond ben ik bij haar blijven slapen. Mireille was helemaal in extase en vroeg de volgende ochtend meteen wat we die dag zouden gaan doen. Samen dus. Het was duidelijk ‘aan’.

Al snel begon ze over de opening van het nieuwe filiaal en over het feit dat ze Harm, de assistent-manager, wilde vragen voor de functie van filiaalleider, ik heb toen natuurlijk niet meteen ‘kies mij, kies mij’ geroepen, maar ik gaf wel subtiele hints waaruit bleek dat ik het werk ook wel zag zitten.

Na zo’n twee maanden en een hele reeks saaie uitstapjes vroeg Mireille of ik op zondagavond bij haar kwam eten. Ze had lekker gekookt en begon een heel verhaal, over dat ze nog steeds niet kon geloven dat ze zo’n leuke man aan de haak had geslagen. Dat ze van me hield en het helemaal zag zitten tussen ons. En dat ze hoopte dat ik het nieuwe filiaal wilde gaan leiden. Ik kon mijn geluk niet op. Ik kreeg de baan die ik zo graag wilde en daarbij bijna het dubbele van wat ik nu verdiende. Ik was helemaal in mijn nopjes.”

Lees ook: Rogier (33): ‘Ik heb er zo’n spijt van dat ik het heb uitgemaakt met mijn ex’

Ik wil geen relatie met haar

“Inmiddels is dat wel anders. We zijn nu een half jaar verder en qua werk loopt alles gesmeerd. De winkel is open en draait goed, maar ik zit behoorlijk in mijn maag met Mireille. Zij is stapelverliefd op me en dolgelukkig. Ze heeft het zelfs al over samenwonen. Haar ouders hebben me ook in hun hart gesloten en mijn schoon vader zei laatst lachend dat ik het beste was wat hun dochter ooit is overkomen.

Ik heb geprobeerd ervoor te gaan en hetzelfde voor haar te voelen, maar het lukt me gewoon niet. Ik vind Mireille een aardige meid, maar ik word niet warm of koud van haar en ben het leven met haar meer dan zat.

Ik ben alleen bang dat ze een manier zal zoeken om me te ontslaan als ik onze ‘relatie’ verbreek. Dan ben ik mijn goede baan en fijne salaris kwijt. Het allerergste is dat ik laatst via vrienden een vrouw heb leren kennen die ik wel heel leuk vind. Ik wil dus echt snel stoppen met Mireille. Maar hoe ik dat doe zonder al mijn zekerheden op het spel te zetten, weet ik nog niet.”

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden