Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mannengeheimen > Harry (29): ‘Ik heb gelogen tegen mijn familie en vrienden over hoe we elkaar hebben ontmoet’

Harry (29): ‘Ik heb gelogen tegen mijn familie en vrienden over hoe we elkaar hebben ontmoet’

Harry (29): ‘Ik heb gelogen tegen mijn familie en vrienden over hoe we elkaar hebben ontmoet’

Harry (29): ‘Mijn vriendin Layla en ik zijn nu een half jaar bij elkaar. Alles gaat super, we zijn ontzettend verliefd en hoewel het snel is, denken we al aan samenwonen. Zelfs al aan trouwen. Ik heb in haar echt mijn soulmate gevonden. Er is alleen één probleem. Ik ben tegenover mijn familie en vrienden niet helemaal eerlijk geweest over hoe we elkaar hebben ontmoet. En dat vindt Layla heel vervelend…

Layla heeft haar familie en vrienden wel eerlijk gezegd hoe de ontmoeting gegaan. Nu het slechts een kwestie van tijd is voordat onze families elkaar zullen ontmoeten, zal ik snel een oplossing moeten bedenken.”

Datingsite

“Twee jaar geleden schreef ik me in bij een datingsite. Ik was al jaren vrijgezel en in real life wilde het niet zo lukken met daten. Daarom besloot ik het online te proberen. Ik had vrij snel contact met een paar leuke vrouwen, toch draaide dat nergens op uit. Maar bij het berichtje van Layla had ik meteen een goed gevoel.

En dat gevoel werd alleen maar sterker tijdens onze eerste date. Toen al bleek dat het best iets zou kunnen worden. Het klikte en we gingen steeds vaker uit. Na een maand was het echt ‘aan’.”

Leugentje om bestwil

“Mijn vrienden en familie merkten aan me dat ik smoorverliefd was en ze bestookten me met vragen. Tijdens een avondje in de kroeg stelde een vriend de nogal logische vraag waar ik Layla had ontmoet. Ineens vond ik het zó suf om te zeggen dat ik haar via internet had leren kennen.

Daarom antwoordde ik: ‘Ze was te gast in het restaurant waar ik werk.’ Mijn vrienden geloofden me, vooral toen ik onze zogenaamde ontmoeting helemaal bij elkaar fantaseerde. Dat ze tachtig kilometer verderop woont en het restaurant echt niet zo bijzonder is om zo’n eind voor te rijden, vond blijkbaar niemand gek. Niemand twijfelde aan mijn verhaal.

Nadat ik mijn vrienden dit allemaal op de mouw had gespeld, moest ik wel hetzelfde aan mijn familie vertellen. Ook zij geloofden alles, mijn zussen vonden onze ontmoeting zelfs enorm romantisch.”

Internet heeft iets wanhopigs

“Layla was best teleurgesteld toen ze hoorde wat ik had gedaan. ‘Schaam je je soms?’, vroeg ze. Ik beweerde dat dat écht niet zo was, maar als ik eerlijk ben, heeft ze gelijk. Internet heeft iets wanhopigs, zal ik maar zeggen. Alsof je avonden achter elkaar het web afstruint om te kijken of er misschien iemand is die met je wil daten.

Ik weet wel dat dat helemaal niet zo is en baalde er achteraf ook stevig van dat ik heb gelogen. Maar toen kon ik al niet meer terug. En nu heb ik dus een probleem. Ik moet iedereen die me lief is, vertellen dat ik alles heb verzonnen. Dat mijn fantasie helemaal op hol is geslagen.

Zo heb ik bijvoorbeeld gelogen dat Layla’s vriendinnen stikjaloers waren toen zij er met mij, de leuke ober, vandoor ging, nadat ze de hele avond met z’n drieën naar me hadden zitten kijken. In werkelijkheid ontmoette ik hen drie weken na de eerste date met Layla en deden ze in het begin nogal afstandelijk.”

Lees ook
Joost (34): ‘Mijn broer gaat vreemd met meerdere vrouwen, maar zijn vriendin weet van niks’

Familiebezoek

“Het is me lang gelukt het contact tussen onze families af te houden. De kans dat ze elkaar zomaar tegenkomen, is door de afstand natuurlijk klein. Maar nu wil mijn moeder Layla’s ouders bellen om kennis te maken. Dat vindt ze wel zo attent.

Ik probeer haar voortdurend op andere gedachten te brengen, maar dat lukt niet. Ik heb overwogen haar in vertrouwen te nemen en uit te leggen wat ik gedaan heb en waarom. Maar ze is zo close met mijn zussen, zo’n ‘nieuwtje’ vertelt ze meteen door. En zij kunnen hun mond vast niet houden tegen hun vriendinnen, die weer mijn vrienden kennen. Zo weet binnen de kortste keren iedereen het.

Ik moet actie ondernemen, maar weet niet hoe. Voor Layla is het heel duidelijk: zij wil dat ik de waarheid vertel. Mijn suggestie om op te biechten dat ik haar via internet heb ontmoet en haar later stom toevallig in het restaurant tegenkwam, vindt ze dan ook helemaal niks.

Het feit dat ik heb gelogen over het begin van onze relatie, vindt ze hoe dan ook een slechte start. Dat begrijp ik wel, maar ik zit nu mooi met de gebakken peren. Ik moet snel iets doen, anders heb ik straks heel veel moeilijke vragen te beantwoorden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images