Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mannengeheimen > Freek: ‘Op mijn bureau had ik seks met Ana, onze huishoudelijke werkster’

Freek: ‘Op mijn bureau had ik seks met Ana, onze huishoudelijke werkster’

Freek: ‘Op mijn bureau had ik seks met Ana, onze huishoudelijke werkster’

‘Elke woensdag was het vaste prik. Rond het middaguur hoorde ik beneden de voordeur van ons huis opengaan. Dan klonken wat voetstappen en riep ik Hoi. Met een Braziliaans accent werd ik teruggegroet. Een tel later keek Ana, onze werkster, even om de hoek van mijn kantoortje.

Soms volgde er dan een gesprekje over koetjes en kalfjes, daarna ging ze naar beneden en begon het huis schoon te maken. Zo ging dat een paar maanden lang. Tot het één keer helemaal anders liep: ik had seks met Ana op mijn bureau en heb haar daarna ontslagen. Mijn vriendin Sacha weet niet beter dan dat ik Ana heb weggestuurd, omdat ik haar op diefstal betrapt zou hebben. Sacha en ik werken beiden fulltime. Ik freelance voornamelijk vanuit huis. Sacha werkt buiten de deur.

Omdat we beiden druk zijn, wilden we een werkster. Ana was een kennis van een kennis, net overgekomen uit Brazilië. Zij kon voorlopig niet veel anders doen voor de kost dan schoonmaken. Vanaf de eerste keer dat ik Ana zag, vond ik haar aantrekkelijk: lekker opgewekt, net een fladderende vlinder. En een tikkeltje brutaal. Ik schat haar vijfentwintig jaar oud. Ze voldoet niet aan het geijkte beeld van een Braziliaanse schone. Ze heeft zeker een mooi lijf, maar echt knap zou ik haar niet noemen. Wel straalt ze iets lekkers uit. Een paar maanden geleden zat ik te werken in mijn kantoortje.

Nadat Ana al zo’n anderhalf uur in het huis bezig was geweest, stak ze opeens haar lachende hoofd om de hoek van de deur. Ze kwam binnen en ging ongevraagd op een stoel zitten. In haar onhandige Engels begon ze vanuit het niets te vragen naar mijn relatie met Sacha. Hoelang waren we samen? Ging het altijd goed tussen ons of hadden we ook weleens ruzie? Ik vond het nogal vrijpostig allemaal. Maar ook best grappig. Zo zaten we wat te kletsen. Ze vertelde onder andere dat zij op het moment geen vriend had en dat ze dat jammer vond. Het was een warme dag en ik zat in mijn korte broek te werken. Toen ze begon over mijn benen en opmerkte dat ik waarschijnlijk veel sportte, veranderde de sfeer.

Werkster genomen

Ik weet niet zeker of het haar blik was, de manier waarop ze het zei, of het feit dat ze de aandacht ineens naar mijn lichaam verplaatste. In elk geval hing er iets in de lucht. Het leek opeens op zo’n clichémoment uit een pornofilm: het verplichte, slecht geacteerde praatje waarmee een seksscène wordt ingeleid. Toen ze voorzichtig vroeg of ze mijn kuitspieren mocht voelen, glimlachte ik alleen. Ze kwam naar me toe, legde haar hand op mijn been en toen wist ik het zeker: het gaat nu beginnen. Daarna ging het allemaal heel snel. Ik beleefde het als in een roes. Voordat de situatie ook maar een beetje tot me doordrong, waren we beiden poedelnaakt. Toen ze weg was, voelde ik eerst een soort trots. Ik had toch maar mooi seks gehad met een Braziliaanse van in de twintig. Maar daarna sloeg de twijfel toe. Ik was bang dat dit zou uitkomen en voelde me schuldig naar Sacha toe. Ik had vooraf nooit de intentie gehad om dit met Ana te doen. Voor mij was het sowieso eenmalig Maar wat als Ana verliefd op me zou worden?

Ik werd zenuwachtig en besloot haar te bellen voor een afspraak. Ik heb vervolgens uitgelegd dat ik een fout had gemaakt. Uit angst voor verdere misstappen vond ik dat we onze werkrelatie moesten verbreken. Zij wist zich geen houding te geven, keek me nauwelijks aan. Ze vond het jammer, maar had er wel begrip voor. Met het nieuws dat we onze werkster kwijt waren, heb ik gewacht tot de volgende woensdagavond. Ik vertelde Sacha dat ik Ana ’s middags op staande voet had ontslagen, omdat ik haar betrapte toen ze iets uit haar juwelenkistje pakte. Tja, hoe kun je zo iemand daarna nog vertrouwen?! Sacha was het er helemaal mee eens. Al met al vind ik dat ik er heel goed mee ben weggekomen. Het lukte me zelfs binnen een paar weken een nieuwe werkster te vinden. Ze is een onaantrekkelijke, gezette Poolse van achterin de veertig. Wel zo veilig voor alle partijen. Eigenlijk moet ik dit verhaal altijd voor me houden, des te kleiner is de kans dat het ooit bij Sacha terechtkomt. Maar ik vond dit te mooi om niet aan enkele vrienden te vertellen. Dat werd gelukkig wel gewaardeerd. Vooral om mijn inleidende zin ‘ik heb een werkster genomen’ moesten ze achteraf lachen.”

Ook een geheim delen? Mail redactie@flaironline.nl, o.v.v. Geheim.