Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mannengeheimen > Bart (35): ‘Als ik te veel gedronken heb, plas ik in bed’

Bart (35): ‘Als ik te veel gedronken heb, plas ik in bed’

Bart (35): ‘Als ik te veel gedronken heb, plas ik in bed’

“Bij mij is het vragen om moeilijkheden als ik ga slapen met te veel alcohol op. Dan plas ik namelijk in mijn bed. De eerste keer dat ik dat als een probleem begon te zien, was in het begin van mijn studententijd.

Na een avond stappen werd ik wakker in een vreemd bed. Ik sliep nog half, waardoor het even duurde voor ik me realiseerde dat het bed zeiknat was. Letterlijk dus. Het meisje dat daar eerst naast mij had gelegen bleek halverwege de nacht noodgedwongen bij een huisgenootje in bed te zijn gaan liggen.

Ik vond het vreselijk gênant toen ik haar de volgende ochtend onder ogen moest komen. Ik ging door de grond en maakte dat ik weg kwam. Ik heb rare plasgewoontes waar ik echt niets aan kan doen. Ook als ik niet gedronken heb, ga ik soms slaapwandelen en blijkt de volgende dag dat ik in de keuken, in de wasmand, in de wasmachine of tegen de slaapkamerdeur heb geplast. Dat gebeurt slechts zo’n tien keer paar jaar, maar elke keer is er wat mij betreft een te veel.

Vaak droom ik dan dat ik keurig naar het toilet ga, maar dan ben ik soms dus heel ergens anders. Op de momenten dat ik veel gedronken heb, heeft mijn onderbewustzijn blijkbaar helemaal geen zin op te staan en dan plas ik meestal in bed. Als zoiets gebeurt terwijl je de nacht doorbrengt met iemand die je nog nauwelijks kent, is dat natuurlijk een afknapper van jewelste. De oplossing lijkt simpel: gewoon niet meer drinken. Maar ik vind het veel te leuk met mijn vrienden een biertje te drinken in een kroeg. Bovendien ben ik tegenover vrouwen behoorlijk verlegen. Als ik gedronken heb, durf ik tenminste op een vrouw af te stappen. Ik drink dus wel gewoon als ik uit ga. Maar dan zorg ik er absoluut voor dat ik niet met een vrouw in bed beland. Ik maak op zo’n stapavond liever een afspraak voor een volgende keer.

Nat bed

Zo begon ook mijn relatie met Annette. Wij hebben twee jaar samengewoond, maar sinds anderhalf jaar is het uit. Ik leerde haar kennen in de kroeg en heb toen voor een andere avond met haar afgesproken om samen een hapje te gaan eten. Bewust dronk ik heel weinig en dat ben ik blijven doen toen het aanging met Annette. Nadat we een paar maanden een relatie hadden, vroeg Annette hoe het kwam dat ik nooit echt los ging als ik met haar uit was. Ik heb haar toen gezegd dat ik dronken minder leuk ben. Ik vertelde toen niet waarom. Daar is ze uiteindelijk vanzelf achter gekomen: een paar maanden later werden we samen wakker in een nat bed.

Ze was eerder verbaasd dan boos. Hoewel ze het vies vond, heeft het haar er niet van weerhouden met mij te gaan kans samenwonen. Gelukkig hadden we ook een logeerkamer waar ik terecht kon als ik had gedronken. Tijdens onze relatie heb ik twee keer in ons bed geplast terwijl Annette erin lag. Valt best mee, maar toch vind ik het een irritant kwaaltje. Misschien is het wel met snurken te vergelijken. Als mensen gedronken hebben, wordt de kans dat ze hard snurken een stuk groter. Wanneer ik nuchter ben, kán het voorkomen dat er ’s nachts iets fout gaat met mijn toiletbezoek. Maar als ik gedronken heb, is die kans veel groter. Nu ik weer single ben, moet ik daar beter op letten als er een nieuwe vrouw in het spel is. Een paar maanden geleden is het toch weer misgegaan.

Na een bezoek aan de kroeg, ging ik toch met een vrouw mee naar huis. Zoiets is voor mij eigenlijk een soort Russisch roulette. Het hoeft niet per definitie fout te gaan, maar als het gebeurt, is het vreselijk. En het gebeurde. Opnieuw schaamde ik me rot en besloot het écht nooit meer te doen. Er zijn een paar vrienden die het weten. Zij moeten er vooral erg om lachen. Er zijn wel grapjes over gemaakt, maar ze zijn gelukkig discreet naar anderen toe. Het is natuurlijk niet zo fris. Ik zou het zelf ook vies vinden als ik met een vrouw mee naar huis ga en ik word de volgende ochtend wakker in haar plas. Maar ik zou het minder erg vinden als we wat langer samen zijn. Daarom houd ik het voor een vrouw die ik nog niet ken verborgen. Net zo lang tot ze mij leuk genoeg vindt om er niet volledig op af te knappen. Want voor de rest ben ik volgens mij best een leuke vent.”

Ook een geheim delen? Mail redactie@flair.nl, o.v.v. Geheim.