Bart (32): 'Ik heb een vriendin, maar ik betaal andere vrouwen om ze te begluren' Beeld Getty Images
Bart (32): 'Ik heb een vriendin, maar ik betaal andere vrouwen om ze te begluren'Beeld Getty Images

Bart (32): 'Ik heb een vriendin, maar ik betaal andere vrouwen om ze te begluren'

Bart (32): "Voor veel mannen is het een normale fantasie: op stap gaan met je vriendin, in de wetenschap dat ze geen slipje draagt onder haar rok. Iets wat alleen jij weet en waar je, naast of achter haar aanlopend, flink opgewonden van wordt. Ik ben heus niet de enige man of vrouw die dit een geile gedachte vindt.

Sterker nog, mijn eigen vriendin heeft het zelfs een keer spontaan voor me gedaan en had daar lol in. Maar zij zag het als iets eenmaligs. Ze weet niet dat ik eigenlijk al van jongs af aan een voyeur ben. En dat het mij ook opwindt om andere vrouwen stiekem te begluren."

Buurmeisje bespioneren

"Het begon met het bespioneren van mijn buurmeisje, toen ik vijftien was en nog thuis woonde. Elke zaterdagmiddag voerde zij hetzelfde ritueel uit. Zodra ze onder de douche vandaan kwam, ging ze, gehuld in slechts een badjas, zich voor de spiegel optutten. Ze droeg er niets onder. Dat kon ik zien als ik een verrekijker pakte en vanuit ons zijraam in de gang naar haar gluurde.

Soms had ik geluk, dan liet mijn buurmeisje haar badjas vallen en ging ze naakt kleding passen. Weliswaar hing er vitrage voor haar slaapkamer raam, maar als de zon erop scheen, kon ik toch flink wat zien. Het wond me vreselijk op. Stiekem bekeek ik haar, terwijl ik masturbeerde. Al was dat wel gevaarlijk, want mijn ouders konden elk moment naar boven komen.

Dit heeft zeker tweeënhalf jaar geduurd. Het stopte toen ik uit huis ging. Ik denk niet dat mijn buurmeisje er ooit iets van heeft geweten, al zag ik haar af en toe wel glimlachen. Dan hield ik mezelf voor dat ze het wel een leuk idee vond dat ik daar stond."

Voyeurisme

"Of ik het voyeurisme toen heb ontwikkeld, of dat het altijd al in me heeft gezeten, weet ik niet. Feit is dat ik niet lang nadat ik in Amsterdam op kamers ging, weer getriggerd werd. Ik zat aan de leestafel in de bibliotheek te lezen, toen er een vrouw in een minirokje aanschoof. Ze had haar benen netjes naast elkaar, maar ik vond het zo intrigerend dat ik haar een kwartier heb begluurd. Stiekem keek ik onder tafel, zodat ik iets van een slipje kon zien. Het gaf me een kick.

Niet lang daarna werd het een tweede natuur om elke keer als ik blote benen zag te checken of ik een glimp kon opvangen van naakte huid. Ik werd er steeds uitgekookter in. Zeker in de zomertijd, als vrouwen steeds minder bedekkende kleding dragen, is het een walhalla voor een voyeur. Een rokje spotten, gluren en dan kijken of iemand ondeugend terugkijkt. Het windt mij enorm op als ik zie dat een vrouw me uitdaagt en 'per ongeluk expres' iets meer bil laat zien. Ik zie het als een wederzijdse flirt."

Lees ook Daniel (28): ‘Ik ging naar bed met twee vriendinnen van mijn ex’

Betalen om vrouwen te begluren

"Ik ben geen prototype vieze man. Ik ben een doorsnee Hollandse jongen, niet agressief en ik schep er totaal geen genoegen in als iemand het vervelend vindt dat ik gluur. Ik val ook niet op minderjarigen. Een vrouw moet ronde vormen hebben.

Nadeel is wel dat het spotten van vrouwen in korte rokjes ongelooflijk veel tijd kost. Vroeger zwierf ik een hele middag door de stad, voordat ik iemand trof die zich liet bekijken. Vooral toen ik een vaste baan kreeg, had ik daar geen tijd meer voor. Daarom plan ik nu al acht jaar 'spontane' dates.

Op websites zoek ik naar exhibitionistes. Of naar vrouwen die tegen betaling met mij een rollenspel willen spelen. Voorafgaand aan de date mail ik uitgebreid wat ik van hen verwacht. We spreken af op een openbare plek, zoals de bibliotheek, een universiteit of in een drukke winkelstraat en ik betaal haar 75 euro. Daarna doen we alsof we elkaar niet kennen. Zij gaat op pad en ik achtervolg haar. Bijvoorbeeld de bieb in.

Zij draagt - zoals afgesproken - geen ondergoed onder haar korte rok. Ze maakt een rondje, haalt hier en daar een boek onder uit de stelling, waarvoor ze uiteraard moet bukken, en gaat dan weer op een laag bankje zitten. Al die tijd volg ik haar op de voet en mag ik ongegeneerd onder haar rokje gluren. Na ongeveer anderhalf uur is het spel over. Ik zoek samen met haar een rustig plekje op in de bibliotheek om te kunnen masturberen, meestal het toilet of de vierde verdieping, waar het altijd stil is. Daarna gaat ze gewoon weer weg en ga ik weer aan het werk of naar huis."

Geen seks

"Ook al heb ik nooit seks met de vrouwen die ik inhuur en zou ik nooit iets doen waardoor ik een soa kan oplopen, toch zie ik dit wel als vreemdgaan. Het is een spel met een flinke seksuele lading. Mijn vriendin zou niet gecharmeerd zijn als ze wist dat ik er maandelijks zulke voyeuristische praktijken op na houd. Ik denk dat ze snapt dat sommige aspecten ervan opwindend zijn, maar ze zou mijn gedrag uiteraard afkeuren.

Toen ik haar zeven jaar geleden ontmoette, schatte ik in dat dit niet bespreekbaar zou zijn en nu durf ik het haar helemaal niet meer op te biechten. Dit geheim zal ik altijd met me mee moeten dragen, want er van loskomen kan helaas niet meer."

Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images

FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden