Foto Madeleine McCann Beeld Getty Images
Foto Madeleine McCannBeeld Getty Images

Zou het echt? Is deze vrouw het verdwenen meisje Maddie McCann?

Menig persoon herinnert zich de verdwijning van Madeleine ‘Maddie’ McCann nog. Sinds 2007 houdt de zaak de wereld in zijn greep. Het meisje werd nooit gevonden, maar een vrouw in Polen beweert dat zij de vermiste Maddie is. Zou ze de waarheid spreken?

Ze wil zelfs een DNA-test ondergaan om het te bewijzen.

Vermissing Maddie McCann

Op 3 mei 2007 verdwijnt de Britse peuter Maddie McCann tijdens een familievakantie in Portugal. Terwijl haar ouders, Gerry en Kate, in een restaurant zaten, sliep de driejarige Maddie samen met haar broers en zussen in hun vakantie-appartement. Toen Gerry en Kate rond tien uur ‘s avonds terugkeerde, zagen ze dat hun dochter was verdwenen. Er werd met man en macht gezocht naar het meisje en de zaak kreeg jarenlang internationale aandacht.

Inmiddels zijn we zestien jaar verder en is Maddie nog steeds niet gevonden. De politie heeft wel een hoofdverdachte aangewezen, namelijk: de Duitse Christian Brückner. Uit onderzoek blijkt dat hij in de buurt was van het apartement toen Maddie verdween. Brückner zit momenteel in de gevangenis vanwege het verkrachten van een oudere vrouw in 2005.

Julia Wendell

Het onopgeloste mysterie krijgt een staartje, want in Polen claimt een 21-jarige vrouw dat zij de vermiste Maddie McCann is. Julia Wendell maakte een Instagram-account aan genaamd @iammadeleinemccan en ook op TikTok dook een gelijknamig profiel op. Ze plaatst op Instagram geregeld foto's van zichzelf en vergelijkt deze met de oude beelden van Maddie ter bewijs. Zo heeft Julia dezelfde bruine vlek in haar oog als Maddie en ook dezelfde moedervlekken op haar been.

Of Julia en Maddie écht dezelfde persoon zijn, is nog niet duidelijk. Als we een rekensommetje maken, zou Maddie nu 19 jaar zijn; twee jaar jonger dan Julia. Toch zijn Gerry en Kate akkoord gegaan met het afnemen van een DNA-test. De ouders zijn nog steeds opzoek naar hun verloren dochter en grijpen deze kans met beiden handen aan.

Kortom: to be continued...

Bron: DeMorgen

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden