Stop gun violence Beeld Getty Images
Stop gun violenceBeeld Getty Images

Zó is het om nu moeder te zijn in Amerika: ‘Mijn zoon moet een kogelwerend element in zijn rugzak’

Vorige maand vond er een schietpartij plaats op een basisschool in de Amerikaanse stad Nashville. Zes personen - waaronder drie kinderen - kwamen om het leven. Op TikTok uiten moeders hun zorgen over de veiligheid van hun kinderen. En dat is echt even slikken.

“Als je nog steeds zegt dat dit het beste land op aarde is, hou je alleen jezelf voor de gek”, schrijft moeder en TikTokker Jaime.

Nashville-incident

Opnieuw een schietpartij op een basisschool in Amerika. Eind maart drong een oud-student de school binnen met twee semi automatische wapens en een handvuurwapen. De slachtoffers waren drie werknemers, waaronder het schoolhoofd, en drie 9-jarige kinderen.

TikTokker Jaime, @elementsofjaime, drukt haar volgers met de neus op de feiten als het gaat om moederschap in Amerika. In een emotionele video legt ze uit hoe het is om moeder te zijn in Amerika.

De tekst gaat door onder de video.

Miah (11) overleeft schietpartij Texas door schutter te misleiden

‘Ze bedekte zich met bloed’

Veiligheid

Het filmpje is al meer dan drie miljoen keer bekeken. “Ik maak elke dag een foto van mijn zoon voordat hij naar school gaat, zodat ik wéét wat hij aanheeft als er een schietindicent plaatsvindt”, begint ze. Vervolgens benoemt ze verschillende zaken waar ze rekening mee moet houden als moeder om er maar enigszins voor te zorgen dat haar kind veilig is wanneer hij naar school gaat.

“Ik moet (verplicht) een kogelwerend element voor zijn rugzak kopen volgend jaar”, vertelt ze met tranen in haar ogen. “Elke dag plaatst mijn zoon zijn hand over zijn hart en zweert hij trouw aan een land dat geen ruk geeft om zijn veiligheid.”

Vorig jaar stond de hele wereld stil bij de schietpartij op een basisschool in Texas. In Uvalde kwamen negentien kinderen om het leven en werd er veel kritiek geuit op het handelen van de politie. Ze grepen veel te laat in, waardoor de schutter twee uur lang in het gebouw rondliep.

Hoewel de Amerikaanse president Joe Biden pleitte voor een hervorming van de wapenwetten in Amerika, beroepen republikeinen zich op het Second Amendment (Het tweede amendement van de Grondwet). Deze wet geeft men het recht op het dragen van een wapen. “Ik vind dat het Congres dit moet verbieden”, zei hij.

Bron: NOS

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden