wintersport Beeld Getty Images
wintersportBeeld Getty Images

Wintersporters opgelet: ANWB waarschuwt voor boetes in Oostenrijk

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Waar de ene een week gaat carnavallen, gaat de ander liever op wintersport. Ben jij ook van plan te gaan skiën in Oostenrijk? Let dan even op: de ANWB waarschuwt namelijk voor boetes in het populaire wintersportgebied.

Goed voorbereiden dus!

Tolvignet in Oostenrijk

De afgelopen tijd ontving de ANWB meerdere klachten van Nederlanders die een boete hebben gekregen in het Alpenland. Zij hadden geen tolvignet of deze niet op de juiste manier bevestigd op de voorruit. In Oostenrijk wordt daar streng op gecontroleerd door middel van mobiele camera’s.

Binnenkant voorruit

Een tolvignet heb je nodig op bijna alle snelwegen in Oostenrijk. Dit vignet moet aan de binnenkant van de voorruit worden geplakt, achter de achteruitkijkspiegel of in de linkerbovenhoek. Heb je m ergens anders geplaatst? Dan riskeer je een boete. Daarnaast mag het vignet niet in een houder geplaatst worden of met plakband vastgeplakt zijn. Zo kan een vignet niet doorverkocht worden.

Meer dan 88,9 miljoen euro op Giro555 voor Turkije en Syrië

Waar gaat dit gedoneerde geld naartoe?

Boete riskeren

Het is dus van belang dat het vignet op de goede manier aan de binnenkant van je voorruit plakt. Je riskeert namelijk een boete van 125 euro. Als je vergeet te betalen, wordt het bedrag meteen verhoogd naar 300 euro. Ai!

Bron: Libelle

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden