Liever voetbal dan seks  Beeld Getty Images
Liever voetbal dan seksBeeld Getty Images

Wat!? 3 op de 10 Nederlanders vindt voetbal belangrijker dan seks

LELO, bekend als designermerk voor seksspeeltjes, heeft in aanloop van het WK voetbal in elf verschillende landen onderzocht wat beter scoort: voetbal of seks.

Wat blijkt: Nederlanders verkiezen voetbal het meest boven seks vergeleken met de inwoners van de andere landen. Gillend voor de buis of gillend in bed: Nederlanders weten het wel.

Onderzoek

Eén van de vragen die LELO stelde, was: waar gaat de voorkeur naar uit: sexy time in de slaapkamer of een spannende voetbalwedstrijd kijken op tv? Nederlanders blijken dus, in vergelijking tot andere landen, het vaakst seks buitenspel te zetten. Gevolgd door Zweden. Daar vindt 26 procent van de respondenten voetbal belangrijker dan seks. De laatste twee plekken in het rijtje zijn voor Italië (12%) en Portugal (11%).

Het zijn vooral de mannen die de voorkeur geven aan voetbal (verrassend). Maar 9 procent van de Nederlandse vrouwen geeft de voorkeur aan de wedstrijd.

Nu moet wel gezegd worden dat het onderzoek gedaan werd onder voetbalsupporters en niet onder voetbalhatende mensen. 11.000 respondenten deden mee, waaronder 1.012 Nederlanders. Het onderzoek werd uitgevoerd in UK, USA, Spanje, Italië, Frankrijk, Mexico, Nederland, Zweden, Portugal en Canada.

Geen nee tegen seks

Maar hee, denken de multitaskers onder ons: een wedstrijd op tv kunnen we toch gewoon combineren? Een wedstrijd duurt 90 minuten en een vlug potje seks ehh...nou vaak een stuk korter. Dus wanneer het er echt op aankomt, nou dan zegt 4 van de 5 Nederlandse mannen toch geen nee tegen een potje rollebollen. Wel gaat de voorkeur bij 15 procent van de mannen dan uit naar een snelle wip (dan kunnen ze de tweede helft nog meepakken). Daarnaast geeft nog eens 19 procent toe zichzelf tijdens de seks zo te positioneren dat ze de wedstrijd kunnen blijven kijken! Dat zijn de ware multitaskers onder ons.

De stelling ‘wanneer ik seks heb tijdens een voetbalwedstrijd, dan blijf ik aan de wedstrijd denken', bleek dan ook op te gaan voor 48% van de Nederlandse mannen.

And he scores!

Naast liefde voor je nationale elftal is er nog een reden te hopen op winst. Want bijna één derde van de respondenten geeft aan dat de doelpuntenstand effect heeft op de hoeveelheid zin die hij op dat moment heeft. Van deze respondenten geeft 38 procent aan dat hun libido toeneemt als hun team aan de winnende hand is. If the team scores, we all score, zeg maar.

Maar ook bij een verloren wedstrijd is de nacht nog niet verloren. 30 Procent geeft aan dat ze na een verloren wedstrijd juist behoefte hebben aan seks. Om zo de teleurstelling van de wedstrijd te boven te komen.

Bron LELO

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden