Feminist march Beeld GettyImages
Feminist marchBeeld GettyImages

Walk of power: zó verliep de allereerste Feminist March 2023

Vrijheid, blijheid, gelijkheid? Nog láng niet. Daarom liepen afgelopen zondag rijen mensen door Amsterdam, tijdens de eerste Feminist March in Amsterdam. Het doel: meer aandacht vestigingen op een gemarginaliseerde groep. De opkomst: meer dan 5000 mensen. Hulde.

De geschatte van 1500 deelnemers werd dus ruimschoots overtroffen. We are impressed.

Feminisme voor iedereen

Mocht je denken dat feminisme alleen voor vrouwen is: think twice. Niks is minder waar, benadrukt de organisatie van de Feminist March. “Feminisme is voor iedereen die onderdeel uitmaakt van een gemarginaliseerde groep of zich onderdeel voelt van ons collectief. Wij komen op voor de rechten van alle vrouwen en non-binaire mensen.”

Vredelievend verloop

Rond 13.00 uur startte het programma waarin meerdere sprekers aan bod kwamen. Hierna liepen de demonstranten, liefdevol gewapend met spandoeken en borden vol quotes en pakkende zinnen, richting het Museumplein. De woordvoerder van de Feminist March spreekt met lof over de middag: “De tocht is heel vredelievend verlopen.”

Boodschap Feminist March

De march is de opvolger van the Women’s March die sinds 2017 werd gehouden. Met de naamsverandering hoopt de organisatie nog inclusiever te zijn en echt iedereen uit te nodigen om mee te lopen. The message is clear: “Er is geen ruimte voor haat of buitensluiting", aldus de organisatie.

De deelnemers van de Feminist March reageerden positief op de naamsverandering. Volgens hen is de nieuwe naam Feminist March inderdaad een stuk inclusiever. Want zo staat als een huis boven water dat de beweging ook draait om mensen die zich anders identificeren. Iedereen is welkom!

Bekijk hieronder een interview tijdens de march:

Bron: Linda, Nhnieuws

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden