Ouderen seks Beeld GettyImages
Ouderen seksBeeld GettyImages

Wait what? 75-plussers hebben meer seks dan jongeren

Mocht je denken dat je seksleven hotter than hot is, kunnen we je heel snel uit de droom helpen. Want - embrace yourself - de tijd is aangebroken waarin jongeren minder seks hebben en ouderen juist meer. De reden is opmerkelijk.

Sorry voor de visuals. Onze ouders hebben geen seks, onze ouders hebben geen seks...

Onderzoek naar seks

Het CBS overrompelt ons met een nieuw onderzoek waar we even van moeten bijkomen. Het gaat namelijk om cijfers die we niet helemaal hadden verwacht. De reden? Jongeren (voornamelijk tussen de 16 en 25 jaar) hebben anno 2023 minder seks en de granny's en grandpa's van ‘t moment vieren veel vaker een feestje in bed. Wait, what?

Spicy cijfers

In 2014 beweerde zo’n één op de zes 75-plussers te doen aan seks. Vorig jaar werd er weer onderzoek naar het seksleven van deze groep gedaan en toen was het meer dan een kwart. Dit feit geldt voornamelijk voor mannen. De reden? Zij zijn in vergelijking met vrouwen klaarblijkelijk minder vaak alleenstaand op latere leeftijd. En in hetero-relaties zijn mannen vaak het oudst van de twee, en vrouwen hebben een hogere levensverwachting.

Wist je dat...

  • Volgens het CBS mensen in alle leeftijden vaker seksueel actief zijn als ze samenwonen met hun partner dan niet samenwonende koppels.

What happened?

Jongeren, what happened? Vorig jaar gaven zeven op de tien jongeren aan seks te hebben, dat is een flink verschil als je het gaat vergelijken met 2014. Toen was bijna driekwart seksueel actief. Tussen 2014 en 2022 is er een daling van maar liefst 9 procent gezien. Maar wat daar de reden van is, is nog niet bekend. Spice up your life, jongeren!

Bron: AD

Redactie FlairGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden