handboeien Beeld Getty Images
handboeienBeeld Getty Images

Voor het eerst: in Nederland hebben ze op déze bijzondere wijze een verdachte opgepakt

De politie was jaren lang op zoek naar een verdachte die betrokken was bij een verkrachtingszaak. Inmiddels is de verdachte man gevonden dankzij een 3D-hologram van de persoon in combinatie met DNA-onderzoek.

Voor het eerst is er iemand opgepakt in Nederland door gebruik te maken van een hologram.

3D-hologram

Om de man in kwestie op te sporen maakte de politie een 3D-versie van hem. In beelden van NOS Stories is te zien hoe de man eruitziet. Omdat de 3D-hologram zó nauwkeurig gemaakt is, moet hierbij dus ook een deel van het gezicht afgeschermd worden. Deze man is namelijk nog een verdachte. De politie deelden deze beelden online en in winkelcentra, waarna ze ruim 300 tips ontvingen.

Door het gebruik van het hologram kon de politie veel gerichter bepaalde mannen vragen om mee te doen aan een DNA-onderzoek. Zo deed ook de verdachte mee aan het onderzoek en bleek er toen een match te zijn. Dit leidde tot de arrestatie.

Verkrachting

De man zou in 2010 twee meisjes hebben verkracht in een kelderbox onder een flatgebouw. De twee meisjes waren toen nog maar 13 en 15 jaar oud. Hij zou hen gevraagd hebben of hij hun fietspomp mocht lenen en heeft ze toen de kelderbox in gelokt. Dit gebeurde in Vlaardingen en Schiedam. Over de twee dames is verder niets gezegd. Het onderzoek en de zaak gaan door.

Benieuwd hoe de man eruitziet? Bekijk dan de video hieronder.

Januari de zwaarste kantoormaand van het jaar?

Zó blijf je scherp op je werk

Bron: NOS Stories

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden