VIVA stopt, maar forum blijft tóch bestaan Beeld Getty Images
VIVA stopt, maar forum blijft tóch bestaanBeeld Getty Images

VIVA stopt, maar forum blijft tóch bestaan

Een maand geleden kwam naar buiten dat VIVA stopt. Het blad, dat vijftig jaar lang taboedoorbrekende onderwerpen bracht, verdwijnt. Niet alleen dat, ook de website en VIVA Forum zouden uit de lucht gaan. Over die laatste is goed nieuws: het forum gaat tóch door.

VIVA Forum blijft toch bestaan

DPG Media, de uitgever van o.a. VIVA, kreeg héél veel reacties op het besluit om het forum van VIVA ook te stoppen. Daarom hebben ze besloten om 'het voortbestaan van het forum te borgen', zo is te lezen op de website. Directeur van DPG Media Magazines Joyce Nieuwenhuijs bevestigd aan Trouw: "We willen onze trouwe fans en gebruikers geruststellen: het forum blijft actief en open voor alle gebruikers."

Praktische zaken

Over de praktische zaken rondom het forum wordt nog nagedacht. Maar, zo zei Nieuwenhuijs, het zal grotendeels hetzelfde blijven en de anonimiteit blijft bestaan. "Die is juist cruciaal. De kracht van het forum is dat je problemen, oplossingen en gedachten met elkaar kunt delen zonder dat je jezelf echt kenbaar moet maken. Voor de gebruikers verandert er op dit vlak niets."

Cijfers VIVA Forum

Het forum wordt gezien als cultureel erfgoed, en dat vindt de directeur van DPG een grote eer. "De topics uit de beginfase zijn gelukkig nog steeds te vinden op het forum en sommige daarvan zijn meer dan tien jaar oud." Het forum bestaat sinds 1999 en telt 2.8 miljoen gebruikers.

Lees ook: Digitaal opruimen: je telefoon of computer opschonen doe je het best op deze manier

Reacties

Op het nieuwtje in het VIVA forum dat ze blijven bestaan, stromen de reacties binnen: "Beste nieuws in maanden dit!" en "Echt, dit trekt mijn hart niet mensen. Dus o wee als jullie nu weer van gedachten veranderen!". Ook enkele sceptici reageren: "Ik geloof er niets van. Of ben ik nu weer te cynisch?".

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images

Selien KosterGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden