schiphol  Beeld Getty Images
schipholBeeld Getty Images

Vakantieplannen? Skip voortaan de wachtrijen op Schiphol met deze überhandige tip

Met de zomer in het vooruitzicht wordt er volop gespeculeerd over toekomstige vakantiebestemmingen. Misschien heb je zelfs al je ticket geboekt, you lucky bastard. Wij hebben fantastisch nieuws voor alle reizigers die binnenkort op het vliegtuig stappen: lange wachtrijen op Schiphol zijn a thing of the past.

Wij pakken méteen onze koffers.

Tijdstip reserveren op Schiphol

Schiphol geeft reizigers de mogelijkheid om een tijdstip te reserveren waarop ze door de beveiligingscontrole kunnen. Op die manier hoopt de luchthaven te voorkomen dat passagiers te vroeg komen of lang in de rij moeten staan. Vorig jaar zorgde drukte bij de security nog voor lange wachttijden, die op piekdagen tot gemiste vluchten en vertragingen leidden.

Alleen bepaalde vluchten

Vooralsnog is een tijdslot reserveren alleen mogelijk voor reizen naar andere landen in het Schengengebied, waarbinnen Europese landen geen paspoortcontroles uitvoeren. Maar Schiphol verwacht dat het binnenkort ook voor vluchten naar andere bestemmingen mogelijk zal zijn om te reserveren voor de controle door de beveiliging.

Schiphol benadrukt dat de reservering alleen geldt voor de security. Vertrekkende passagiers moeten dus wel op tijd zijn om in te kunnen checken en eventuele ruimbagage af te geven. Reserveren kan via de site of de app van Schiphol en is gratis. Winning in life!

Bron: ANP

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden