Vliegtuig  Beeld GettyImages
VliegtuigBeeld GettyImages

Travel troubles: reis jij de komende week met Transavia? Dan heb je dikke pech

Heb jij aankomende week een reis naar Italië, Griekenland of Spanje op de planning staan en reis je toevallig met Transavia? Dan is de kans groot dat die reis door je neugs geboord wordt, want tot en met zondag cancelt de vliegtuigmaatschappij zo'n 42 vluchten. Come again?!

Transavia? Nope, eerder transvertragia...

Pech in het weekend

Vooral in het weekend worden veel vluchten gecanceld van en naar Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. De maatschappij struggelt al een maand met een tekort aan vliegtuigen en een overschot aan geboekte vluchten. Inmiddels zijn hier tienduizenden mensen de dupe van. How sad.

Transavia heeft in totaal 45 vliegtuigen, waarvan er 8 niet tegelijkertijd kunnen vliegen. Hoe komt dat? Bij één vliegtuig liepen de onderhoudswerkzaamheden uit, een ander vliegtuig werd geraakt door bliksem en drie andere toestellen botsten op een grondvoertuig. Er zijn drie nieuwe vliegtuigen, maar daarvan zijn de veiligheidspapieren nog niet in orde. Alleen maar pech dus.

Bad luck

Normaal gesproken zou Transavia vliegtuigen kunnen lenen van andere maatschappijen, maar vanwege de enorme drukte van de meivakantie is dat vrijwel onmogelijk. Dit geldt overigens niet alleen voor heenvluchten, maar ook voor terugvluchten. Heb jij al retour geboekt via Transavia, dan heb jij kans dat je nog eventjes vastzit. Geluk bij ongeluk noemen we dat: kan jij nog even genieten van de zon!

Bron: Nosstories

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden