Tim Hofman Beeld Brunopress
Tim HofmanBeeld Brunopress

Tim Hofman over winnende BOOS-aflevering: ‘Een enorme opgave’

Het onlineprogramma BOOS heeft dit jaar De Tegel in de categorie Onderzoek gewonnen. De belangrijkste journalistieke prijs van Nederland ging naar de aflevering over de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland.

Met de redactie van BOOS deed presentator Tim Hofman onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma. In de aflevering worden coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

BOOS

Het maken van de BOOS-aflevering over de misstanden bij The Voice of Holland was “een enorme opgave”. Dat zei maker Tim Hofman maandag na het in ontvangst nemen van de journalistieke prijs.

Tim stond niet alleen op het podium, maar samen met de redacteuren met wie hij de uitzending heeft gemaakt. “Dit zijn ze: kijk even goed”, zo eerde hij zijn collega’s. De redactie van BOOS nam het op tegen de schrijvers van het Volkskrant-artikel over de misstanden bij De Wereld Draait Door en het NRC-stuk over de aanpak van het Groningse gasdossier.

Tim noemde het maken van de aflevering een “heel langzaam proces”. De redactie had tijdens het maken nog weinig besef van de grote gevolgen die de uitzending zou gaan hebben. “Ik moet zeggen, we hebben helemaal niet de tijd gehad om er op die manier mee bezig te zijn”, zei Hofman.

Duidelijkheid in The Voice-schandaal

Déze BN’ers worden vervolgd voor zedendelicten

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

In de uitzending van het onlineprogramma komt naar voren dat coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur door verscheidene vrouwen worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na een onderzoek meldde het OM dat oud-coach Ali B en voormalig bandleider Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rond het tv-programma. Het onderzoek tegen Borsato rond The Voice wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Wel loopt er tegen hem nog een ander zedenonderzoek dat niet is gerelateerd aan de talentenjacht.

Bron: Zet hier de bron van je artikel en link naar de juiste webpagina.

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden