sims Beeld still YouTube The Sims
simsBeeld still YouTube The Sims

‘The Sims 4’ wordt inclusiever: binders en hoorapparaten binnenkort beschikbaar voor je Sim

De Sim-poppetjes worden een stuk inclusiever. The Sims 4 krijgt namelijk een update die rekening houdt met genderidentiteit en fysieke beperkingen. Online wordt de update al enthousiast ontvangen.

Goed bezig EA Games!

Diversiteit personages

The Sims 4 is sinds afgelopen september gratis te spelen door iedereen. Er wordt hard gewerkt aan een vijfde versie van het populaire spel. Maar dat betekent niet dat deel 4 geen updates meer krijgt. Bij de nieuwste update wordt rekening gehouden met de diversiteit van de personages.

Aandacht voor genderidentiteit

Waar moet je dan aan denken? EA Games laat in een blogpost weten dat er meer aandacht is voor genderidentiteit, en eigenlijk voor diversiteit in het algemeen. Je kunt een litteken toevoegen aan je Sim die verwijst naar een borstoperatie. Ook worden er binders (ondergoed dat de borsten platduwt, red.) en shapewear toegevoegd aan de kledinglijn. De spellenmakers hopen dat transgender personen en non-binaire mensen zich comfortabeler voelen bij het gamen.

En dat is nog niet alles! Zo vind je binnenkort ook hoorapparaten en glucosemeters in The Sims 4.

Bron: Newsmonkey

Fleur Hartmanstill YouTube The Sims

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden