Steeds meer mannen laten zich steriliseren in VS-staten waar abortus verboden is Beeld Getty Images
Steeds meer mannen laten zich steriliseren in VS-staten waar abortus verboden isBeeld Getty Images

Steeds meer mannen laten zich steriliseren in VS-staten waar abortus verboden is

Sinds de ophef in de Verenigde Staten over de abortuswet nemen mannen het heft in eigen handen: er is een toename van mannen die zich laten steriliseren.

Langere wachtlijsten

In de staten waar sinds kort abortus verboden is, worden de wachtlijsten langer. Mannen laten zich massaal steriliseren om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Patïent Sean Gourley: "Ik wilde het pas over een paar jaar doen maar nu het recht op abortus is teruggedraaid wil ik mijn en hun (vrouwen, red.) leven niet moeilijker maken met een ongewilde zwangerschap."

Sinds het Hooggerechtshof het algemeen recht op abortus heeft afgeschaft, mogen staten zelf bepalen of abortus is toegestaan. Naar verwachting zullen veel staten het recht afschaffen. Bekende staten zoals New York en Californië verzetten zich en vinden abortus een fundamenteel recht van de vrouw.

Lees ook Bestuur Oklahoma maakt abortuswet nog strenger, al illegaal vanaf bevruchting

Angst en stress

Volgens uroloog Paviz Kavoussi is er een hoop angst en stress in Amerika over het aanscherpen van de abortuswet. Al jarenlang levert abortus in de Verenigde Staten een onderwerp van discussie op, niet alleen bij vrouwen is het een beladen onderwerp. Ook bij mannen lijkt het steeds meer te spelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: RTL Nieuws, NOS | Beeld: Getty Images

Fleur HartmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden