Vrouw angst telefoon Beeld Getty Images
Vrouw angst telefoonBeeld Getty Images

Sextortion slachtoffers ondernemen actie: meer dan 100 gedupeerden in één zaak

Sextortion komt vrij vaak voor in ons land. Hierbij wordt het slachtoffer gechanteerd met naaktbeelden en dreigt de dader deze te verspreiden. Negentien meisjes en vrouwen besloten in actie te komen en deden aangifte tegen dezelfde persoon.

Volgens de rechtbank heeft de dader meer dan honderd minderjarige meisjes verleid tot het sturen van naaktfoto’s.

Afpersing naaktfoto’s

Het gaat om de 24-jarige Gianni de W. uit Etten-Leur. Nadat hij de naaktfoto's ontving, werden de slachtoffers afgeperst. Inmiddels heeft de politie de identiteit van 37 meerderjarige en 93 minderjarige slachtoffers achterhaald, maakte de officier van justitie dinsdag bekend in de rechtbank in Breda. De dader was daarbij niet aanwezig, een aantal slachtoffers wel.

In januari werd bekend dat de politie in zijn computer 150 mappen met verschillende meisjesnamen had gevonden. In sommige daarvan stonden soms duizenden afbeeldingen van een slachtoffer. De focus van de zedenrecherche lag de afgelopen maanden op het beoordelen van het beeldmateriaal en het onderzoeken van de identiteit van de meisjes.

Sextortion

Tot de eerste zitting op 19 januari hadden 8 meisjes aangifte gedaan tegen de man uit Etten-Leur, die opereerde onder nepnamen als Bryan.snapx, Bryansnelgeld en andere aliassen met de naam Bryan.

Via sociale media kwam hij met zijn slachtoffers in contact. Hij bood de meisjes geld aan voor het sturen van een naaktfoto. Daarna dreigde hij deze online te zetten als ze niet nóg meer beelden zouden sturen. Dit wordt dus ook wel sextortion genoemd.

De verdachte zou een van zijn slachtoffers ook hebben gevraagd om seks te hebben met haar vriend en dat voor hem te filmen. Op de computer van de man is daarnaast een grote hoeveelheid kinderpornografisch materiaal gevonden. Hij zit sinds 11 oktober vast.

Bron: ANP

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden