beyonce knowles  Beeld Brunopress
beyonce knowlesBeeld Brunopress

Say what?! Dakloze gezinnen worden hotel uitgezet tijdens Beyoncé-concert

De Renaissance World Tour van Beyoncé is van 29 mei tot 4 juni in Londen. Hartstikke tof voor fans die bij het concert aanwezig kunnen zijn of course. Minder tof – en gewoonweg k*t – voor dakloze gezinnen die door een fout van de gemeente op straat worden gezet tijdens de concerten...

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Beyoncé in Londen

Britse Beyoncé-fans bereiden zich massaal voor op de spectaculaire concertreeks die aankomende maandag van start gaat in de Engelse hoofdstad. Er vinden vijf concerten plaats en fans hebben massaal hotelkamers geboekt om in Londen te overnachten.

Dit is slecht nieuws voor zo’n dertig dakloze gezinnen die in het Enfield Travelodge-hotel verblijven, want hun kamers zijn door een fout van de gemeente niet meer beschikbaar. Oftewel: de gezinnen moeten met spoed nieuwe onderkomens vinden.

Geen kaartje gescoord voor het concert van Beyoncé?

Dankzij TikTok zit je toch first row

Te laat

De Britse krant The Guardian meldt dat tweederde van het hotel wordt gebruikt om dakloze gezinnen op te vangen. In grofweg honderd kamers verblijven talloze families. Deze kamers kunnen per keer 28 dagen worden geboekt en ditmaal was de gemeente te laat met het plaatsen van de reserveringen.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de gemeente zo’n grote fout maakt. Verschillende gezinnen vertellen aan de krant dat er vaak wordt gewacht tot het laatste moment met het opnieuw boeken van de kamers.

Dit zorgt uiteraard voor chaos en onrust omdat de gezinnen al hun spullen onmiddellijk mee moeten nemen. Het zorgt er ook voor dat de kinderen soms niet naar school kunnen.

Een woordvoerder van het hotel zegt dat er zo snel mogelijk wordt gezocht naar een oplossing. “We geven toe dat een hotel niet ideaal is voor families. Daarom roepen wij continu op om landelijk in actie te komen tegen het fundamentele gebrek aan betaalbare woningen.”

Bron: RTL Nieuws, The Guardian

RedactieBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden