2020-06-05 15:32:29 Christian Bruckner the alleged murderer of Maddie McCann, the 3-year-old English girl who passed away in 2007 in Portugal, in a mug shot on September 28, 2018, when he was arrested for dealing international drug abuse by the MILAN carabinieri (Alberto Cattaneo/Fotogramma, MILAN - 2020-06-05) p.s. la foto e' utilizzabile nel rispetto del contesto in cui e' stata scattata, e senza intento diffamatorio del decoro delle persone rappresentate//IPAPRESSITALY_1.1645/2006051519/Credit:Alberto Cattaneo/IPA/SIPA/2006051530 Beeld SIPA Press
2020-06-05 15:32:29 Christian Bruckner the alleged murderer of Maddie McCann, the 3-year-old English girl who passed away in 2007 in Portugal, in a mug shot on September 28, 2018, when he was arrested for dealing international drug abuse by the MILAN carabinieri (Alberto Cattaneo/Fotogramma, MILAN - 2020-06-05) p.s. la foto e' utilizzabile nel rispetto del contesto in cui e' stata scattata, e senza intento diffamatorio del decoro delle persone rappresentate//IPAPRESSITALY_1.1645/2006051519/Credit:Alberto Cattaneo/IPA/SIPA/2006051530Beeld SIPA Press

Politie onderzoekt: Maddie McCann-verdachte mogelijk betrokken bij vermissing NL's jongetje

Een week geleden werd de alweer dertien jaar oude vermissingszaak van de Britse Peuter Madeleine McCann geheel onverwachts nieuw leven ingeblazen. De Duitse politie is een man op het spoor die zij verdenken van het ontvoeren (en vermoorden) van de destijds driejarige peuter in Portugal. Dat heeft ook de Nederlandse politie wakkergeschud: momenteel wordt onderzocht of de verdachte Duitser wellicht ook iets te maken heeft een oude Nederlandse vermissingszaak.

Jair (7) al 25 jaar spoorloos

De Nederlandse politie gaat na of de Duitser misschien ook iets te maken heeft met de vermissing van Jair Soares. Dat zevenjarige jongetje verdween in augustus 1995 bij de duinen van Monster en is sindsdien spoorloos.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Aanwijzingen voor betrokkenheid?

De politie in Den Haag zal contact opnemen met de collega's in Duitsland. "We volgen de ontwikkelingen in dat onderzoek op de voet en bekijken of er eventueel verband bestaat tussen de sinds 4 augustus 1995 vermiste Jair Soares en de andere vermissingen waar deze verdachte mogelijk aan wordt gelinkt", laat een woordvoerder weten na een bericht van De Telegraaf. Hij kon niet zeggen of er aanwijzingen zijn dat de Duitse verdachte betrokken was bij de verdwijning van Jair.

Meer vermiste kinderen

De Duitse politie onderzoekt ook of Brückner iets te maken heeft met de verdwijning van nog zeker drie andere kinderen. Inga Gehricke (5) verdween in 2015 in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. René Hasee (6) raakte in 1996 net als Maddie in de Portugese Algarve vermist. Carola Titze (16) werd in juli 1996 vermoord werd teruggevonden in het Belgische De Haan, waar ze op vakantie was met haar familie en een week lang vermist was. De Vlaamse politie had een maand later een verdachte op het oog, een Duitse jongeman van wie een reconstructiefoto werd gemaakt om 'm op te sporen. Hij werd nooit geïdentificeerd, maar blijkt nu opvallend veel gelijkenissen te vertonen met Brückner.

Lees ook Nu op Netflix: 8-delige docuserie over verdwijning Maddie McCann

Christian Brückner

Duitsland heeft de 43-jarige Christian Brückner in het vizier. De man is in het verleden veroordeeld voor kindermisbruik, het bezit van kinderporno en handel in verdovende middelen. Momenteel zou hij in de gevangenis zitten voor een verkrachting in Praia de Luz in 2005, de badplaats waar Maddie twee jaar later op 2 mei verdween. De man woonde jarenlang in de Algarve in het zuiden van Portugal, ook in de buurt van Praia da Luz. Brückner zou - in ieder geval - in 2018 voor langere tijd in Nederland hebben verbleven. De Portugese politie is momenteel op zoek naar een ex-medewerker van het resort in de badplaats. Hij zou Brückner mogelijk hebben geholpen het appartement van de McCann's binnen te dringen

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock

Justine WoutersonSIPA Press

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden