camilla parker bowles Beeld Brunopress
camilla parker bowlesBeeld Brunopress

Plot twist: dit wordt de titel van Camilla na de kroning van koning Charles

Het is bijna zo ver: de kroning van koning Charles. Over een paar dagen zijn hij en zijn vrouw Camilla officieel de king and queen van het Verenigd Koninkrijk. Maar de nieuwe titel van Camilla is vrij bijzonder. Waarom? Wij leggen effe uit.

Ook deelt Buckingham Palace nieuwe foto's van het koninklijk paar.

Nieuwe titel voor Camilla

Momenteel draagt Camilla de titel koningin-camelin, ookwel queen-consort genoemd. Deze titel ontving ze na het overlijden van koningin Elizabeth. Britse media gaven aan dat Camilla deze titel kreeg om verwarring te voorkomen en haar te onderscheiden van koningin Elizabeth. Echter wordt deze titel íets aangepast.

Op de website van Buckingham Palace – en het bijbehorende Instagram-account – staat de officiële uitnodiging voor de kroning op 6 mei. Wat meteen opvalt, is dat Camilla ‘koningin’ wordt genoemd – en dus níet koningin-gemalin.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Controverses

De wijziging van Camilla's officiële titel is vrij bijzonder, vanwege alle controverses rondom het paar. (Denk aan de scheiding tussen Charles en prinses Diana, to name something).

In 2020 vertelden bronnen aan de Britse krant The Times dat Camilla de titel koningin-gemalin niet zou gebruiken als Charles koning zou worden. In plaats daarvan zou ze de titel prinses-gemalin krijgen – deels uit respect voor Diana.

Inmiddels zijn deze plannen omgegooid en krijgt Camilla na alle verwarring alsnog een andere titel. Geen prinses-gemalin of koningin-gemalin, maar gewoonweg koningin. Duidelijke taal!

Kom maar door met die kroon.

Bron: NOS, Cosmopolitan

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden