Openbaar Ministerie: aangifte mishandeling tegen Johnny de Mol van tafel Beeld Brunopress
Openbaar Ministerie: aangifte mishandeling tegen Johnny de Mol van tafelBeeld Brunopress

Openbaar Ministerie: aangifte mishandeling tegen Johnny de Mol van tafel

Het Openbaar Ministerie seponeert de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die zijn ex-partner Shima Kaes tegen Johnny de Mol deed. Het onderzoek heeft niet geleid tot voldoende bewijs, is bekendgemaakt.

"Shima is lange tijd niet beschikbaar geweest om gehoord te worden op haar aangifte. Uiteindelijk is dat pas gelukt op 30 maart 2022", aldus het OM. Johnny is gehoord en ontkende de mishandelingen. Drie getuigen die Shima noemde, hebben ook een verklaring afgelegd. "Deze verklaringen hebben onvoldoende steun opgeleverd voor de aangifte."

Door de ex-vriendin zijn ook geluidsfragmenten aangeleverd. Maar het gaat hier volgens het OM om fragmenten van gesprekken zonder voldoende context. Ook foto's van vermeend letsel zijn "niet te dateren" en het letsel is volgens justitie ook niet "eenduidig".

Zwijggeld

Enkele weken voor Shima aangifte deed van mishandeling hebben haar juridisch adviseurs, Karim Aachboun en Ad Aerts, een brief gestuurd naar de familie De Mol. Daarin vroegen ze om geld in ruil voor het zwijgen van de ex-partner over de vermeende mishandeling. De familie deed daarop aangifte van afdreiging, een vorm van afpersing. Het OM laat weten dat de adviseurs van Kaes nu wel vervolgd gaan worden.

Peter Plasman, advocaat van De Mol, laat in een reactie weten dat John de Mol en Johnny de Mol "tevreden" zijn dat de adviseurs zich "ten overstaan van de strafrechter zullen moeten verantwoorden voor hun actie".

Lees ook Marco Borsato reageert op nieuwe liefde ex-vrouw Leontine: ‘Blij voor haar’

Aangifte

Shima Kaes claimt dat Johnny haar in de periode tussen 12 januari en 23 mei 2015 verschillende keren heeft mishandeld. Dit zou onder meer op Ibiza zijn gebeurd. Eind 2020 deed Shima aangifte voor poging tot mishandeling en doodslag. De presentator heeft de beschuldigingen van Shima altijd ontkend. De beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag die in april tegen hem gedaan werden, noemde hij eveneens "vals". In verband met de aantijgingen legde Johnny eerder de presentatie neer van zijn talkshow HLF 8. In een verklaring gaf hij toen aan dat het hem en zijn redactie "onmogelijk werd gemaakt" het programma voort te zetten. Het is nog niet bekend of hij het presenteren nu spoedig weer zal oppakken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden