Omstreden pedohandboek nog steeds niet verboden: 'Er wordt gesproken van een jachtseizoen op kinderen' Beeld Getty Images
Omstreden pedohandboek nog steeds niet verboden: 'Er wordt gesproken van een jachtseizoen op kinderen'Beeld Getty Images

Omstreden pedohandboek nog steeds niet verboden: 'Er wordt gesproken van een jachtseizoen op kinderen'

Een handboek met tips en tricks voor pedofielen? Ja, het bestaat echt. En nee, het boek is niet verboden in Nederland. In het boek staat van A-Z hoe je een kind kunt misbruiken. Marcel Jeninga heeft een dochter die is misbruikt. Hij vecht daarom voor een Europees verbod op dit zogeheten 'pedohandboek'.

Pedohandboek

Het pedohandboek is een digitaal boek waarin diverse tips en tricks worden gedeeld over hoe je een kind het beste kunt misbruiken, zonder betrapt te worden. Verschillende pedofielen delen hun handelswijze. Het bizarre is dat het boek niet verboden is en dus gewoon door iedereen gelezen kan worden.

Marcel Jeninga is vader en heeft een dochter die misbruikt is. Hij richtte daarom de Stichting Strijd Tegen Misbruik op. Hij heeft totaal geen begrip voor het bestaansrecht van het boek. Jeninga wil koste wat het kost dat er een Europees verbod komt op het pedohandboek. "Niet alleen voor mijn kind, maar ook voor anderen", vertelt hij aan Hart van Nederland.

Lees ook Hester: ‘De doodstraf is next level en vooral onomkeerbaar’

Boek over kindermisbruik

Het boek bevat maar liefst duizend pagina's waarin pedofielen tips delen. "Er wordt bijvoorbeeld gesproken van een jachtseizoen op kinderen. Maar er staat ook een tekening van een hand in, die illustreert hoe ver je in een kind kunt gaan, zonder sporen achter te laten", legt Jeninga uit aan Hart van Nederland.

De dochter van Jeninga werd misbruikt door de buurman. Deze buurman deed dingen bij zijn dochter aan de hand van het pedohandboek.

'Overheid doet niets'

Jeninga besloot naar Brussel te gaan met een geprinte versie van het handboek, in de hoop een verbod bij het Europees Parlement af te dwingen. Het Europese parlement is ermee bezig, maar het boek is nog niet verboden. In Nederland ligt er al jaren een wet klaar die dergelijke boeken verbiedt, maar die moet nog worden doorgenomen en bekeken

"De overheid doet er niets aan. Het is echt tijd voor actie", aldus Jeninga die niet zal rusten tot het boek verboden is. "Het thema kindermisbruik is taboe, er wordt niet over gesproken. Ik ben de enige die mensen wakker schud. Het verbod móet er komen, anders ga ik gewoon weer naar Brussel. Ik wil een wereldwijd verbod."

Dilan Yeşilgöz, minister van Justitie en Veiligheid, verklaart aan Hart van Nederland: "Wetgeving duurt nou eenmaal lang. Je wil het goed regelen en zorgen dat als het eenmaal in de wet staat, het ook uitgevoerd kan worden. Het ligt er nu en hopelijk kunnen we het gauw gaan doorvoeren. Het zal in ieder geval niet aan mij liggen, want ik ben het er volledig mee eens: dit moet je gewoon verbieden."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Getty Images

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden