Oh jee: fysiotherapeuten waarschuwen voor een Netflix-onderkin Beeld Getty Images
Oh jee: fysiotherapeuten waarschuwen voor een Netflix-onderkinBeeld Getty Images

Oh jee: fysiotherapeuten waarschuwen voor een Netflix-onderkin

Fysiotherapeuten trekken aan de bel. Er is namelijk een nieuw gezondheidsprobleem dat wordt veroorzaakt teveel online te zijn: de Netflix-onderkin en de tech-nek. De namen verraden het al, maar mensen krijgen steeds meer last van hun nek en kin door veelvuldig telefoon- en laptopgebruik. Ervaar jij deze klachten ook?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: de computerrug en de muisarm. Allemaal gezondheidsproblemen die mensen ervaren door het digitale tijdperk. De tech-nek en Netflix-onderkin passen perfect tussen dit rijtje. Fysiotherapeuten op TikTok (hoe ironisch) waarschuwen voor dit nieuwe probleem.

Netflix-onderkin

Het probleem zit 'm vooral in de houding die mensen aannemen als ze uren op hun telefoon zitten te scrollen of series zitten te bingen met een laptop op schoot. Je houdt dan vaak je telefoon of laptop laag. Hierdoor houd je je hoofd naar beneden en rust je kin op je borst. En daar gaat het mis, zeggen fysiotherapeuten. De druk van je nek kan namelijk door al dat naar beneden staren toenemen met wel 15 (!) kilo, volgens Health Matters Magazine.

Door veelvuldig telefoongebruik kun je last krijgen van een onderkin, maar ook van een bochelvorming in de nek. Klinkt niet echt als een pretje. Daarom is het slim om te proberen om je telefoongebruik flink te verminderen. Of probeer je series op een televisie te kijken waar je recht tegenover zit. Kun je het écht niet laten om je telefoon uren te gebruiken? Probeer dan je telefoon recht voor je gezicht te houden, zodat je niet naar beneden hoeft te kijken. Let ook vooral op je rug en schouders, dus recht je rust en houd je schouders lekker ontspannen.

Lees ook De Vaccinatie Twijfel Telefoon: een speciaal telefoonnummer voor vaccintwijfelaars

Het is zeker een uitdaging, maar minder op je telefoon zitten heeft gezondheidsvoordelen én je hebt veel meer tijd voor andere dingen! Heb jij ook last van je nek door teveel op je telefoon te zitten?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images

Merel DuitGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden