Vrouw en spin Beeld Getty Images
Vrouw en spinBeeld Getty Images

Oh hell no: er is een nieuwe gigantische spin ontdekt

Dat het in Australië krioelt van de enge beestjes weten we inmiddels wel. Wie een angst voor spinnen heeft, kan deze leuke vakantiestemming beter skippen, want er is een nieuwe spinnensoort ontdekt. And it's huge...

We hebben er maar één woord voor: ver-schrik-ke-lijk.

Spinnen in Australië

Australië staat bekend om zijn hoge temperaturen en mooie stranden, maar ook om de creepy beesten die er rondlopen. Slangen, krokodillen, hagedissen, spinnen: they've got it all. Misschien heb je wel eens zo'n Australische reuzespin voorbij zien komen, zoals de infameuze jachtkrabspin die wel 15 cm groot kan worden.

Guess what? De jachtkrabspin heeft er een nieuw neefje bij en die is net zo eng.

Bang voor spinnen in huis?

6 super handige tips om spinnen te verjagen

Gouden valdeurspin

Australische onderzoekers in Queensland waren dolenthousiast toen ze een nieuwe spinnensoort ontdekte. Het blijkt namelijk een gigantische variant te zijn van de valdeurspin. Spinnenexperts gaven het beestje — heel toepasselijk — de naam ‘gouden valdeurspin’. De spin kan 5 centimeter groot worden en dat is een stuk groter dan een normale valdeurspin.

Daarnaast is de spin een echte survivor want de gouden valdeurspin kan maar liefst 20 jaar oud worden. Gelukkig leeft dit beestje vooral ondergronds en zal hij niet gauw in woonkamers van nietsvermoedende Australiërs verschijnen. Beetje jammer: de natuurlijke habitat van de spin is verloren gegaan, waardoor de gouden valdeurspin een bedreigde diersoort is.

Goed, ben je benieuwd hoe dit beestje eruit ziet? Look no further.

Bron: BBC

Charisse StoffelsGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden