Katja Schuurman x Return to Sender Beeld Brunopress
Katja Schuurman x Return to SenderBeeld Brunopress

Mooi initiatief: koop een kinderwagen en help de vrouwen van Return to Sender

Hoe koop je een mooie kinderwagen én help je er meteen een ander mee? Return to Sender, de organisatie van Katja Schuurman, komt met een sociaal initiatief: Buy a stroller, give a stroller. Voor elke wereldwijd verkochte kinderwagen schenkt het merk Leclerc Baby namelijk een kinderwagen aan de vrouwen van Return to Sender.

Zo kan jij als moeder een ander helpen, nog vóór het einde van het jaar.

Nepal, Bangladesh én Zuid Afrika

“Zonder hulp kunnen de vrouwen van Return to Sender zich deze spullen niet veroorloven,” vertelt de actrice aan het ANP. “Het is dus ontzettend fijn dat we op deze manier samen met Leclerc Baby daarbij kunnen helpen.”

Van 20 december tot 20 januari doneert Leclerc Baby kinderwagens aan de projecten van Return to Sender. Na afloop worden de producten naar de bestemmingen van Return to Sender in Nepal, Bangladesh en Zuid Afrika gebracht.

Oorsprong Return to Sender

Katja Schuurman richtte in 2006 het duurzame merk Return to Sender op. Tijdens haar vele reizen naar de armste regio’s van de wereld ontmoette ze veel ambitieuze mensen, veelal vrouwen. Het ontbreekt hen eerder aan kansen en mogelijkheden, dan aan wilskracht of talent.

Naast armoede zag Katja ook de prachtige producten die er gemaakt werden, en het was tijdens een opname in India voor een van haar televisieprogramma’s dat het idee voor Return to Sender werd geboren: eerlijke handel als motor voor duurzame ontwikkeling. Return to Sender zet zich in voor banen voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld.

De cyclus doorbreken

Return to Sender’s hoogste prioriteit is het verzekeren van een leefbaar loon. Hierdoor kunnen de vrouwen met wie zij werken, maar ook hun families en in sommige gevallen de hele gemeenschap, de armoedespiraal doorbreken.

Van 20 december 2022 tot 20 januari 2023 doneert Leclerc Baby kinderwagens aan de projecten van Return to Sender.

Bron: ANP

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden