Marco Borsato Beeld Brunopress
Marco BorsatoBeeld Brunopress

Misbruikzaak Marco Borsato: waarom duurt het zo lang?

Marco Borsato wordt niet vervolgd in deThe Voice-zaak, maar een andere misbruikzaak tegen hem ligt nog steeds open. Het onderzoek duurt lang, maar waarom?

Nog voor het The Voice-schandaal aan het licht kwam, werd er een zaak tegen de zanger aangespannen.

Misbruikzaak Marco Borsato

De advocaat van Marco Borsato bevestigt dat er in de misbruikzaak onderzoek wordt gedaan naar het handschrift in dagboeken van het slachtoffer. Daarom duurt het onderzoek zo lang.

Het vermeende slachtoffer schreef in haar dagboek over het misbruik wat ze meemaakte toen ze minderjarig was. Haar moeder, die in de fanclub van de zanger zat, ontdekte de dagboeken en las over het vermeende misbruik. Het slachtoffer kende Marco al jaren.

De moeder van het slachtoffer vond dagboeken waarin haar dochter schreef over de handtastelijkheden. De authenticiteit van de teksten en of ze daadwerkelijk door het slachtoffer zijn opgeschreven, worden nu onderzocht middels een handschriftenonderzoek.

Jada Borsato geeft update over vader Marco

‘Een stap in de goede richting’

“Quote” of intro-zinnetje van je artikel + link

The Voice

Deze misbruikzaak van de zanger kwam al eerder aan het licht dan het The Voice-schandaal. Dit jaar werd bekend dat The Voice's ex-jurylid Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen vervolgd gaan worden voor zaken als verkrachting en aanranding. Het is verder nog niet duidelijk wanneer zij voor de rechter moeten verschijnen.

Marco Borsato wordt niét vervolgd voor in deze zaak vanThe Voice. Er was te weinig bewijs en de zaak werd geseponeerd.

Bron: AD

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden