Vrijgezellenfeest Beeld Getty Images
VrijgezellenfeestBeeld Getty Images

Málaga is klaar met de sekspoppen en opblaaspenissen

De lokale bewoners van de Spaanse stad Málaga zijn de vele vrijgezellenfeesten spuugzat. De opblaaspenissen en sekspoppen vliegen hen om de oren. De gemeente wil nu ingrijpen met hoge boetes om deze seksspeeltjes uit het straatbeeld te halen.

Aangezien er naast zon, zee en strand ook een grote party scene is, trekken veel mensen naar Málaga om daar hun vrijgezellenfeest te vieren. En dat wordt een probleem.

Sekspoppen in het straatbeeld

De inwoners van Málaga, oftewel de Malagueños, zijn helemaal klaar met al deze ‘bijna getrouwde’ mensen. Ze hebben voornamelijk een probleem met al die pornografische attributen die overal door de straten meegesleurd worden.

Zatte toeristen die in een ongepaste Borat-badpakken lopen of in ander heftig erotisch geklede outfits terwijl ze rondzwaaien met opblaaspenissen en sekspoppen. Een tegenwoordig veel voorkomend straatbeeld in deze stad.

Nieuwe wet

Na een groot aantal klachten grijpt de stad nu in. Als het aan het stadsbestuur ligt moet iedereen die met bijvoorbeeld een gigantische opblaaspenis door de straten van Málaga loopt, een flinke boete krijgen.

Het stadsbestuur heeft vorige week een nieuwe lokale wet voorgesteld die vanaf 2023 alle seksuele verwijzingen en erotische voorwerpen in het openbaar moet verbieden. Houd vanaf dan dus al je opblaaspenissen, dildo's en seksgerelateerde badpakken maar thuis, want wie vanaf januari halfnaakt of met opblaaspoppen over straat loopt, kan een boete riskeren van maar liefst 750 euro.

En dat is niet alles. Wie dit doet in het zicht van minderjarigen of personen met een beperking of in de buurt van een school of een speelplaats, kan zelfs een boete tot 1500 euro verwachten.

Meerdere wetten

Er zijn al eerder wetsvoorstellen ingevoerd tegen antisociaal gedrag van feestvierders. Er is zo bijvoorbeeld al een verbod op plassen in het openbaar, op springen in fonteinen en op geïmproviseerde dronken straatfeestjes of megafoons midden in de nacht. De nieuwe wet rondom seksuele kleding en voorwerpen zit nog in een voorbereidingsfase. De Malagueños worden aangespoord hun mening te geven.

‘Hogere kwaliteit’ van toerisme

Het gaat hoe dan ook om ingrepen waarmee Malaga hoopt een ‘hogere kwaliteit’ van toerisme in de stad te creëren. Malaga trekt heel veel verschillende soorten toeristen aan en wil dat graag zo houden. Het bestuur hoopt er met deze nieuwe wet voor te zorgen dat iedereen op openbare plaatsen kan normaal samenkomen en kan samenleven, en er op een respectvolle manier met elkaar kan worden omgegaan.

Dus dames en heren, mochten jullie een vrijgezellenfeest in het verschiet hebben, ga dan vooral niet naar Málaga en al helemaal niet als je nét die leuke sekspop hebt besteld.

Bron AD

Renée KoopmanGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden