silvana haber Beeld Getty Images
silvana haberBeeld Getty Images

Lichaam vermiste Silvana Heber (36) gevonden

De politie heeft dinsdagavond na een zoekactie het lichaam gevonden van de vermiste Silvana Heber (36) uit Hoogeloon. Dit is rond 23.00 uur gebeurd in een bosgebied tussen Vessem en Veldhoven, Noord-Brabant.

Na onderzoek bevestigde de politie woensdagochtend dat het inderdaad om het lichaam van Heber ging.

Stuk bos afgesloten

De politie zocht in het gebied na niet nader omschreven “aanwijzingen”. Het stuk bos was aan het oog onttrokken door grote zwarte schermen. Het onderzoek naar verdere sporen bij de vindplaats ging ‘s nachts verder om meer duidelijkheid te geven over de toedracht. De politie meldde in de ochtend dat het onderzoek ter plaatse is afgerond.

De nabestaanden hebben een reactie gegeven op de dood van Silvana. “Deze ochtend zijn we op de hoogte gebracht van het feit dat het lichaam van onze dochter, moeder en zus dood is aangetroffen bij Halfmijl, dichtbij Hoogeloon. Na dagenlang in onzekerheid te leven over waar Silvana is, zijn we zwaar getroffen en diepbedroefd door dit bericht.”

Lange zoektocht

De afgelopen dagen hebben agenten, vrijwilligers en het Veteranen Search Team in de bossen en het buitengebied bij haar woonplaats naar de vrouw gezocht. Ook werden speurhonden en een helikopter ingezet. Daarnaast doorzocht de politie de nieuwe woning van Silvana, en de woning van haar ex-vriend, waar ze met haar dochters woonde.

Silvana verdwenen

Familieleden van de vrouw sloegen zaterdagochtend alarm toen Heber niet kwam opdagen voor een afspraak. De politie startte direct daarna een onderzoek.

Silvana Heber verdween afgelopen zaterdag. Sindsdien was van de 36-jarige vrouw niets meer vernomen. De politie arresteerde vlak na haar vermissing haar 41-jarige ex-vriend. “Meerdere factoren maken dat wij vermoeden dat de verdachte meer weet over het lot van Silvana”, meldde het OM dinsdag.

De rechter-commissaris verlengde dinsdag het voorarrest van deze man met veertien dagen. Justitie verdenkt hem van moord op Silvana Heber.

Bron:ANP

Lisa CostersGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden