Publiek bij Glazen Huis Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Publiek bij Glazen HuisBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Laatste dag om geld op te halen voor Serious Request

Vandaag komt er een einde aan Serious Request. Zaterdagmiddag gaat de sleutel van het slot en mogen de dj’s van NPO 3FM het Glazen Huis verlaten.

Glazen Huis

Ook dit jaar vond het evenement plaats in Amersfoort net als vorig jaar. De dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen hebben zich bijna een hele week opgesloten in het huis om geld op te halen voor stichting Het Vergeten Kind. 24 uur per dag worden er plaatjes gedraaid voor het goede doel. Daarnaast werd ook met verschillende acties geld opgehaald en konden mensen ‘gewoon’ doneren.

Corona

Aan het begin van de week kregen de dj’s al een flinke tegenslag te verduren. Dinsdag bleek dat twee van de drie dj’s een coronabesmetting hadden opgelopen. De actie ging door, maar de positieve tests leidden er wel toe dat 3FM Serious Request enigszins moest aanpassen. Het was bijvoorbeeld niet mogelijk om gasten te ontvangen in het Glazen Huis, zij moesten hun gesprekken buiten bij de brievenbus doen net als andere bezoekers.

Tussenstand

Gister stond met nog een dag te gaan de teller op maar liefst 1.675.801 euro. De dj’s reageren enthousiast, “Wauw, wat een ongelofelijk mooi bedrag! Allemaal dankzij de inzet van heel Nederland. Dank jullie wel! We zetten de eindsprint in naar kerstavond: doneer, vraag die plaat aan of steun een van de talloze mooie acties.”

Bron: ANP & NPO 3FM

Lotte HesselingBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden