sinterklaasjournaal Beeld still NPO
sinterklaasjournaalBeeld still NPO

Kritiek op verhaallijn ‘Sinterklaasjournaal’: ‘Misschien iets te spannend dit jaar?’

Het Sinterklaasjournaal is nog maar net begonnen of het is alweer drama. Dieuwertje Blok presenteert het programma voor de 22e (!) keer. Donderdagavond had zij ‘slecht nieuws’ voor de kinderen, wat zelfs enkele kleintjes aan het huilen bracht.

Online laten ouders van zich horen over de heftige verhaallijn in het journaal rondom de Sint.

Sinterklaasjournaal meets Titanic

Donderdag lijkt het Sinterklaasjournaal een beetje op de Titanic. Zoals ieder jaar is het de vraag of Sinterklaas op tijd aankomt in Nederland, met – niet geheel onbelangrijk – alle pakjes. Dit jaar wordt het helemaal spannend, want de stoomboot is namelijk gezonken. Dieuwertje draagt een gebreide trui waarop ‘CHAOS’ staat in grote, zwarte letters. En chaos is het zeker, denk: een lekke stoomboot en kletsnatte cadeautjes.

Dieuwertje Blok over social media
‘Zonde van mijn tijd‘

Heftig verhaal

Op social media laten ouders van zich horen. “En bedankt NPO 3, weg avond. Kind helemaal overstuur na het Sinterklaasjournaal”, schrijft iemand. “Best een heftig verhaal voor die kleine kijkers”, laat een ander weten. Een ouder van twee ‘gestreste meiden’ vraagt zich af: “Misschien iets te spannend dit jaar?”

Lees hieronder nog enkele reacties.

Opzet programma

Sinds 2001 is het Sinterklaasjournaal een begrip in Nederland. Dieuwertje Blok is er al vanaf het begin bij als presentatrice. Zo’n drie tot vijf dagen voor de intocht begint het programma wat op het echte journaal lijkt qua format. De laatste aflevering is traditiegetrouw de dag voor pakjesavond. Tijdens de intocht verschijnt er een extra lange uitzending. Dit jaar vindt die plaats op zaterdag 12 november.

Bron RTL Boulevard

Fleur Hartmanstill NPO

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden