Rens MS Beeld Rens Kooyman
Rens MSBeeld Rens Kooyman

‘Kopen Zonder Kijken’-deelnemer Rens heeft MS: zó veel geld is er voor hem opgehaald

Het zesde seizoen van Kopen Zonder Kijken is al een aantal weken op de buis te volgen, maar de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor het volgende seizoen is inmiddels ook van start. Rens en Cristine durfden het avontuur aan en schreven zich in. Slechts een aantal dagen nadat ze van Martijn hadden gehoord dat ze geselecteerd waren, kregen ze slecht nieuws te horen: Rens is gediagnosticeerd met een progressieve vorm van MS.

Helaas heeft Rens de meest progressieve vorm van MS (PPMS), waardoor hij snel achteruit gaat.

Rens heeft MS

Het nieuws kwam hard aan en shockeerde het stel. De ziekte is te behandelen, maar helaas niet in Nederland. In Nederland beschikken we nu alleen over medicijnen die het verloop van de verslechtering van de ziekte afremmen. In Mexico is de behandeling om MS te bestrijden er wel. Daar behandelen ze de ziekte met stamceltransplantatie (HSCT) en proberen daarmee de MS te stoppen.

Marco Kroon durft voor het eerst hardop te zeggen dat hij is verkracht:

‘Mijn verwerkingsproces had tijd nodig’

Help jij Rens ook?

Het team van Kopen Zonder Kijken gaat natuurlijk extra hard aan de slag om een mooi plekje voor Rens, Cristine en hun zoontje te creëren. Zodat ze na dit heftige (behandelings)traject de rust terug kunnen vinden en kunnen genieten van hun nieuwe stulpje.

Tekst gaat verder onder Instagrampost:

Crowdfunding

De kosten voor de behandeling worden niet vergoed, omdat het niet mogelijk is om deze in Nederland uit te voeren. Daarom heeft het stel een crowdfunding opgezet. Inmiddels is er ruim 90.000 euro opgehaald. Wow en dat binnen no time. Rens kan nu gelukkig wel een stamceltransplantatie ondergaan. Het is nog steeds mogelijk om te doneren voor het voortraject, de behandeling en het natraject van Rens via deze link. Wie goed doet, goed ontmoet!

Bron: RTL Nieuws

Gigi MarthaRens Kooyman

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden